Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Proiect european pt. restaurarea Castelului Banffy-Rascruci

Proiect european pt. restaurarea Castelului Banffy-Rascruci

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

 

 

 Informare de presă 

Ref. Proiect european pentru restaurarea Ansamblului Castel Banffy din Răscruci  

 

            Consiliul Judeţean Cluj a decis depunerea spre finanţare europeană, până cel târziu în data de 25 noiembrie a.c., a proiectului privind „Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a Ansamblului monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonţida, judeţul Cluj”, proiect aprobat de plenul forului administrativ judeţean în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2016.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă restaurarea şi conservarea Ansamblului monument istoric Castel Banffy din satul Răscruci, format din clădirea castelului şi parcul care-l înconjoară. Deschiderea acestuia pentru vizitare dar şi pentru organizarea de evenimente culturale va aduce o plus-valoare atât obiectivului turistic în sine cât şi zonei în ansamblu. Funcţionarea castelului ca şi centru de evenimente culturale va determina crearea, într-o primă etapă, a şase locuri de muncă, urmând ca, în funcţie de gradul de utilizare/vizitare al obiectivului, numărul acestora să crească progresiv.

Restaurarea Castelului Banffy din Răscruci va determina o creştere a potenţialului turistic al comunei Bonţida şi a zonelor limitrofe, cu consecinţele benefice de rigoare în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a zonei. Mai mult decât atât, timp de cinci ani de la finalizarea proiectului  Castelul va putea fi vizitat gratuit, fapt care va atrage, cu siguranţă, un aflux considerabil de turişti. În prezent, în paralel cu obţinerea tuturor avizelor aferente documentaţiei tehnico-economice a proiectului, echipa de specialişti a Consiliului Judeţean lucrează intens la finalizarea dosarului de finanţare în vederea accesării fondurilor europene în valoare de circa 4,5 milioane de euro”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe. 

În contextul în care se intenţionează depunerea spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 - Fondul European de Dezvoltare Regională, proiectul ”Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a Ansamblului monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonţida, judeţul Cluj” este conceput ca având o valoare totală de 20.140.414,48 lei cu TVA, din care finanţarea nerambursabilă este de 19.296.310,51 lei cu TVA (98%), iar contribuţia proprie a Consiliul Judeţean Cluj este de 393.802,26 lei cu TVA (2%).

Pentru mai mult informaÈ›ii tehnice referitoare la acest proiect, vă rugăm să consultaţi FISA CADRU PREZENTARE PROIECT.

  

 Biroul de presă

1 noiembrie 2016