Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Programul spectacolelor la Puck

Programul spectacolelor la PuckCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. O premiera si un spectacol indragit de cei mici, pe scena Teatrului „Puck”

 
     Teatrul de Papusi ,,Puck”, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, invita publicul interesat sa ia parte, in acest sfarsit de saptamana, la doua reprezentatii speciale.
Astfel, sambata, 30 septembrie 2017, de la ora 11.00, Sectia maghiara a institutiei va prezenta, in premiera, spectacolul „Sziklahitű Szent László”/„Ladislau, regele cel strasnic in credinta”, in regia, scenariul si scenografia lui Szentirmai László.
     Spectacolul are la baza asa numita tehnica ,,Paper Theatre”, in care povestea este ilustrata printr-un joc de umbre si siluete si reda legenda Sfantului Ladislau, primul rege al Ungariei. De asemenea, partea vizuala se inspira din vechile codexuri.
     Muzica este semnata de KötÅ‘ Áron, Kocsis Tűnde este asistent regie, iar interpretarea la violina ii apartine lui Vincze Dalos Csilla. Sounddesign: Venczel Péter. In distributie: Balogh Dorottya, Giriti Réka, László Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Rekita Rozália, Domokos Szabolcs, György László,Okos Attila Akos si Urmánczi JenÅ‘. Varsta minima recomandata este de cinci ani.
     Totodata, duminica, 1 octombrie 2017, de la orele 11.00 si 12.30, sunt programate reprezentatii ale spectacolului „Capra cu trei iezi", dupa Ion Creanga.
     Poveste indragita de generatii intregi de spectatori, aceasta respecta conventia clasica a papusilor la paravan, in care copiii regasesc detaliile povestii consacrate. Punerea in scena a povestii face apel, fara menajamente, la sentimente reale, la situatii de viata, la tipuri de caractere, formand astfel un bagaj emotional si rational cu care copilul ramane dupa plecarea din sala de spectacol.
     Scenariul si regia sunt semnate de Doina Dejica, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Din distributie fac parte Frunzina Anghel, Ionut Constantinescu, Iulia Dinescu, Ramona Atanasoaie si Adina Ungur. Varsta minima recomandata este de patru ani.
     In cursul saptamanii viitoare, respectiv in 4 si 5 octombrie, spectacolele „Puck és a többiek”/„Puck si ceilalti” si „Mimorózart” se vor juca la Liceul Teoretic „Brassai Sámuel” din Cluj-Napoca.

Biroul de presa
29 septembrie 2017