Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Programul de training in siguranta cibernetica va intra intr-o noua etapa

Programul de training in siguranta cibernetica va intra intr-o noua etapa


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

 

Informare de presă

Ref.: Programul de Training în Sigurantă Cibernetică va intra într-o nouă etapă

 

 

Programul de Training în Sigurantă Cibernetică „TETAPOLIS Cyber Security Academy” derulat în cadrul Tetarom S.A, societate comercială aflată sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, va intra în perioada următoare într-o nouă etapă.

Urmare a recentei receptionări de către forul administrativ judetean a celor patru imobile construite în cadrul proiectului cu finantare europeană de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, proiectul va putea trece într-o altă etapă, si mai aplicată, aceea a cursurilor si laboratoarelor de training complet. În prezent, programul de training este operational, functionând online si bucurându-se de un real succes. De îndată însă ce imobilele vor fi date în exploatare, acesta va trece în etapa activitătilor practice, de laborator.

Este, iată, unul dintre primele beneficii majore ale finalizării si receptiei acestor clădiri ultramoderne pe care le-am construit cu bani europeni. În curând, acest program de training ultra-specializat, unic la nivel mondial, va putea să functioneze si pe componenta aplicată,  astfel încât cunostintele acumulate să poată fi puse în practică. Dincolo de avantajele atragerii de noi investitori în acest domeniu cu o valoare adăugată mare, Clujul îsi consolidează statutul de pol de crestere-dezvoltare în domeniul IT. De altfel, o pregătire cât mai avansată a informaticienilor constituie un aspect esential pentru ceea ce înseamnă modelul de business actual si modalitătile optime de protejare a acestuia” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Fiind pe deplin functională, platforma de training poate fi accesată pe site-ul oficial www.ctf365.com, unde toti cei interesati îsi pot crea un cont în baza căruia utilizatorul să îsi dezvolte competentele în securitate cibernetică. Până în acest moment, peste 37.000 de utilizatori unici au accesat această platformă, unde au avut de rezolvat nu mai putin de 834.278 de exercitii care au constat în identificarea unor erori preprogramate în cadrul unor modele de servere. Acestia au avut sarcina de a raporta erorile depistate într-un interval de timp cât mai scurt, evaluarea finală bazându-se atât pe nivelurile de dificultate parcurse cât si pe timpul petrecut în cadrul acestora. După parcurgerea simulărilor online, cei interesati vor putea continua programul de training printr-o pregătire fizică în cadrul laboratorului, în vederea identificării dificultătilor întâmpinate si rezolvării lor alături de personal specializat. La final, ei vor primi o diplomă si o acreditare de „specialist în sigurantă cibernetică”.

Ideea initierii acestui program de training specializat a avut la bază rezultatele unei cercetări în domeniu realizate la nivel mondial si care a reliefat existenta unui deficit de circa 1,5 milioane de specialisti în sigurantă cibernetică. Lansat în toamna anului trecut în cadrul Parcului Stiintific si Tehnologic TETAPOLIS, programul urmăreste o curiculă ce permite pregătirea specialistilor în sigurantă cibernetică de la nivel de începător, la nivel avansat. Platforma de training on-line are deja girul universitătii Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) din S.U.A., a dezvoltatorului de servicii de securitate Kaspersky si a operatorului de telefonie mobilă T-Mobile. În acest moment, se află în derulare faza de implementare a acestui curs ca modul obligatoriu în pregătirea specialistilor în sigurantă cibernetică din universităti, universitătile pilot selectionate pentru acest program fiind Universitatea Tehnică din Cluj si M.I.T. din SUA.

 

Biroul de presă

27 iunie 2018