Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Program WonderPuck 2018

Program WonderPuck 2018
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: WonderPuck 2018 va aduce teatru, jonglerii si ateliere in Piata Unirii, Piata Muzeului si la Bontida


     In cateva zile, Clujul va gazdui cea de-a doua editie a Festivalului Stradal WonderPuck, eveniment care va aduce spectacole pline de magie si culoare, povesti minunate si momente unice sustinute de artisti extraordinari. Daca manifestarile din Piata Unirii si de la Bontida le sunt destinate copiilor, cele din Piata Muzeului au fost concepute special pentru adolescenti si tineri.
     WonderPuck 2018 va incepe vineri, 14 septembrie, de la ora 12.30, cu Parada Papusilor care va defila pe Bulevardul Eroilor. Urmeaza pe scena mare din Piata Unirii un concert de alamuri, dupa care, de la 13.30, va avea loc ceremonia deschiderii oficiale a festivalului. De la ora 14, pe aceeasi scena va avea loc spectacolul Tara lui Impreuna, sustinut de Teatrul de Papusi „Puck”, Cluj-Napoca (in limba romana). De la ora 15.00, la scena mica din Piata Unirii va fi prezentat spectacolul Vechea traditie a lui Pulcinella – Pulcinella di mare, din Italia. Este un spectacol dedicat intregii familii, sustinut in limba italiana. Zig Zag Circo (Argentina) va prezenta apoi la scena mare din aceeasi piata spectacolul nonverbal Exact la timp!, urmat de la ora 18.00, de Taurul negru si alte povestiri – Asociatia Teatrala „Shoshin” din Cluj-Napoca (in limba maghiara). De la ora 19.00, la scena mare este programat un concert al celor de la Voltaj Academy.
     Urmeaza, la ora 20.00, tombola. Se pot inscrie completand formularul portocaliu (introdus in urna pana la 19.30) cei care au implinit 14 ani. Premiul I consta in bilete pentru intreaga familie pe ruta Cluj-Istanbul si retur, oferite de Turkish Airlines. Premiul II este un ghiozdan complet echipat si un abonament pentru toata stagiunea la Teatrul „Puck”. De asemenea, cel care castiga Premiul III va primi un hamac oferit de Sport Addict si un abonament la Teatrul „Puck”.
     De la ora 20.30, pe scena mica va avea loc spectacolul Monstrul apelor – Teatrul de Umbre „Cengiz Ozek”, Turcia (in limba turca).
     Ziua de sambata, 15 septembrie, va incepe la ora 11.00, cu spectacolul Hansel si Gretel – Trupa „Arcadia”, Teatrul „Regina Maria” Oradea (in limba romana). De la ora 12.30, la scena mica spectacolul nonverbal Cabaret pe sfori – Compania de Teatru SoulMade, Bulgaria. La scena mare din Piata Unirii, de la ora 15.30 este programat Circul de Alama, spectacol nonverbal sustinut de Csaba Méhes si trupa Brass in the Five, Ungaria. La scena mica este programat de la 15.30 spectacolul nonverbal Exact la timp! – Zig Zag Circo, Argentina/Belgia. De la ora 17.00, va fi prezentat la scena mare  spectacolul Pantalone in luna – Teatrul „Ion Creanga”, Bucuresti (in limba romana). Urmeaza de la ora 19.00, tot in Piata Unirii, Carnavalul copiilor si apoi tombola. De aceasta data, participa copiii care au completat cate un talon roz si l-au introdus in urna amplasata in Piata Unirii pana la ora 19.00. Se ofera ca Premiu III un ghiozdan complet echipat, oferit de Autovenetia, plus un abonament la Teatrul „Puck”, valabil pe toata durata stagiunii. Premiul II consta intr-o tableta oferita de Copyland si un abonament. Castigatorul Premiului I va primi un sejur de 7 nopti, oferit de Eximtur pe litoralul Marii Negre, in Bulgaria. Potrivit regulamentului, la ambele tombole, copiii castigatori trebuie sa fie costumati de carnaval.
     De la ora 21, in Piata Unirii este programat un moment spectaculos: Trol - spectacol cu foc sustinut de Paladinii de Terra Medies.
     Programul de duminica, 16 septembrie incepe de la ora 10.00, la scena mare din Piata Unirii, cu spectacolul Ursuletul si anotimpurile – Teatrul de Papusi „Prichindel”, Alba Iulia. Tot aici, de la ora 12.00 va fi prezentat spectacolul Prietenii Motanului Incaltat, sustinut de Teatrul pentru Copii si Tineret „Colibri” din Craiova. Ambele reprezentatii vor avea loc in limba romana. De la ora 14, la scena mica urmeaza Pacalici la circ, spectacol in limba maghiara al Teatrului de Papusi „Spiridus” din Satu Mare. Pe scena mare va fi prezentat de la 15.30 spectacolul Regele gol – Teatrul „Arlechino”, Brasov (in limba romana). De la ora 16.30 va avea loc pe aceeasi scena ceremonia de inchidere oficiala.

Ateliere pentru cei mici in Piata Unirii
     De asemenea, in Piata Unirii vor avea loc pe tot parcursul festivalului ateliere adresate copiilor, fie de creatie, fie de manuire sau de gatit, iar mesterii populari vor sustine ateliere de tesut si de impletit. Li se vor adauga ateliere sustinute de cei de la Teatrul Colibri, Compania Managis Bio sau Asociatia Sosonuti. Ca urmare, toti micii artisti sunt asteptati la WonderPuck 2018 sa creeze lucruri frumoase si sa isi faca noi prieteni!

Spectacole pentru adolescenti in Piata Muzeului
     Primul spectacol din Piata Muzeului din cadrul WonderPuck 2018 va fi sustinut de Trupa Sapte de la Palatul Copiilor, vineri, 14, septembrie, de la ora 18.30 si se numeste Almost, Maine. Urmeaza de la ora 19.30 un moment Commedia dell’Arte, sustinut de  Rondul de noapte din Cluj-Napoca. De la ora 20.00 este programat spectacolul de improvizatie ImproVshow, al Trupei Silver din Cluj-Napoca. Seara se incheie la ora 21.30 cu un concert Pink Tatoo si Trupa lu Bunu din Cluj-Napoca. Sambata, de la ora 14.00, programul de la scena din Piata Muzeului incepe cu un concert Hy Dak Musiq – Asociatia „Povestea unei seri”, Cluj-Napoca. De la ora 17.30 va avea loc Femeia alba, un spectacol nonverbal sustinut de artista Magali Chouinard din Canada. La final, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul In Viitorul Apropiat, sustinut de Reactor de creatie si experiment, Cluj-Napoca.

WonderPuck la Castel duce teatrul in fata copiilor din Bontida
     Programul festivalului incepe in curtea castelului de la Bontida duminica, 16 septembrie, de la ora 11.00, cu spectacolul Danila Prepeleac, sustinut de artistii Teatrului de Papusi „Puck” din Cluj-Napoca (in limba romana). De la ora 12.30 este programat Taurul negru si alte povestiri, moment sustinut de Asociatia Teatrala „Shoshin” din Cluj-Napoca (in limba maghiara). Urmeaza la ora 13.30 spectacolul nonverbal
     Circul de Alama, sustinut de Csaba Méhes si trupa Brass in the Five din Ungaria. Ultimul moment va consta intr-o reprezentatie a spectacolului Povesti clujene, sustinut de la ora 16.30 de artistii Teatrului „Puck”.
     Festivalul este organizat de Teatrul de Papusi „Puck”, Asociatia Esua si Clubul „Lions”, cu sprijinul Consiliului Judetean Cluj, al Primariei Municipiului Cluj-Napoca si al Administratiei Fondului Cultural National.
     Participarea la toate evenimentele din cadrul WonderPuck 2018 este gratuita!

Biroul de presa
11 septembrie 2018