Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Program festival WonderPuck

Program festival WonderPuck
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Festivalul stradal WonderPuck isi deschide vineri portile


     Teatrul de Papusi „Puck”, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, in parteneriat cu fundatiile Esua si Lions, da startul primei editii a Festivalului Stradal „Wonder Puck”, un eveniment conceput pentru intreaga familie.
     Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc la Scena Mare din Piata Unirii vineri, 15 septembrie 2017, de la ora 15.00, cu un concert al Corului Junior VIP, urmat de un recital cu piese Disney sustinut de Fanfara Militara din Cluj-Napoca. Incepand cu ora 16.00, trupa Arcadia a Teatrului „Regina Maria” din Oradea va interpreta pe aceeasi scena „Povesti Populare Maghiare” (in limba romana). La Scena Mica este programat, de la ora 17.00, spectacolul „ANTZ”, sutinut in limba engleza de elevi ai Scolii Gimnaziale „Ion Creanga” din Cluj-Napoca. Urmeaza, de la 17.30 „Improvertitii”, un moment artistic interpretat de actori ai Teatrului Punct din Cluj-Napoca. De la ora 18.00, tot pe Scena Mica este programat spectacolul „Poveste cu roboti”, interpretat de Atelierul Kaya Tech din Cluj-Napoca. Artistii Teatrului „Gong” din Sibiu vor sustine la Scena Mare, tot de la ora 18.00 spectacolul „Muzicantii din Bremen”. Prima zi de festival se va incheia cu „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sarmanul Djoni si Arnica” (in limba maghiara) al Teatrului de Papusi „Puck” din Cluj-Napoca.
     Sambata, 16 septembrie 2017, programul festivalului incepe de la ora 10.00 cu spectacolul „Scufita Rosie si Lupul cel Flamand”, interpretat de Asociatia Tiki-Riki-Ta din Arad. Vor urma pe tot parcursul zilei spectacole sustinute pe cele doua scene din Piata Unirii de artisti din Cluj, Alba Iulia sau Targu Mures, precum si de elevi ai unor prestigioase scoli clujene. De la 16.45 este programata „Invazia Marionetelor”, iar de la ora 19.00, Piata Unirii va gazdui Petrecerea Costumelor – Carnaval in aer liber.
     La ora 19.30 va avea loc mult-asteptata Tombola Fermecata. Copiii care iau parte la distractie cu masti sau costume pot fi castigatorii prin tragere la sorti a unuia dintre premii. Vor fi puse la bataie la Mentiune 10 abonamente la toate spectacolele Teatrului „Puck” din stagiunea actuala. Premiul III le va aduce celor cinci castigatori cate un ghiozdan complet echipat, oferit de Autovenetia. Locul II consta intr-un ghiozdan echipat complet oferit de Lecom si un set Lego oferit de ESUA. Nu in ultimul rand, Premiul I al tombolei va consta intr-un sejur de 7 zile pe Litoralul Marii Negre, oferit de Eximtur. Seara de sambata se va incheia cu un concert Voltaj Academy, la Scena Mare.
     Ultima zi a festivalului WonderPuck, cea de duminica, 17 septembrie 2017, va incepe cu un concert al Cvartetului RRH, format din elevi si profesori ai Colegiului de Muzica „Sigismund Toduta”. Vor avea loc, de asemenea, spectacole sustinute de artisti din Cluj, Baia Mare, Deva, Satu Mare si Dej. De la ora 14.00, trupa de dans „Rosenstrauss” a Colegiului „Andrei Muresanu” din Dej la va oferi celor prezenti o demonstratie de dansuri germane. Inchiderea oficiala a festivalului se va face de la 14.30, la Scena Mare.
     „Wonder Puck” este un eveniment de tip open-air adresat intregii familii, care isi propune sa aduca laolalta domenii de interes artistic, precum: teatru, muzica, dans, arta vizuala si artizanala. Asadar, pe toata durata festivalului vor avea loc o multime de activitati educative si recreative dedicate copiilor si familiilor lor.  
     Participarea la toate manifestarile din cadrul WonderPuck este gratuita, organizatorii rezervandu-si dreptul de a modifica programul evenimentelor pe parcurs.

Biroul de presa
14 septembrie 2017