Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Program estival de lectura

Program estival de lectura


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Program estival de lectura la Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”     Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza in perioada 18 iulie - 8 august 2017 Programul estival de lectura „E vremea cititului”.
     Activitatea care marcheaza startul acestui program va avea loc marti, 18 iulie a.c., incepand cu ora 11.00, la Sectia pentru copii a bibliotecii. Copiii participanti vor descoperi ca lectura poate fi distractiva, vor cunoaste alti copii alaturi de care se vor simti bine in biblioteca si se vor bucura de beneficiile cititului. Copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani sunt asteptati sa se inscrie la sediul central al bibliotecii: Calea Dorobantilor, nr. 104, parter est, prin telefon: 0264.595620 sau prin e-mail: copii@bjc.ro.
     Prin desfasurarea activitatilor din cadrul acestui program se urmareste incurajarea lecturii in timpul verii si prevenirea declinului in dezvoltarea deprinderilor de citire, declin care apare daca in timpul vacantei copiii nu citesc suficient. Programele estivale de lectura sunt distractive si se dovedesc a fi un mod palpitant de a-i stimula pe copiii care in cursul vacantei de vara ajung sa se plictiseasca.
     Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” este unul dintre cei 17 parteneri ai grupului Citim Impreuna Romania, care coordoneaza programul estival de lectura. Acesta este format din autori de carti pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar si parinti sau bunici care au in comun nu doar dragostea pentru carti, ci si bucuria de a vedea copii si adulti citind impreuna. Grupul Citim Impreuna Romania a fost lansat pentru a promova beneficiile si frumusetea cititului impreuna in randul copiilor si al celor ce au grija de ei.


Biroul de presa
18 iulie 2017