Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Program de modernizare a drumurilor judetene

Program de modernizare a drumurilor judetene

                                                                              
                              CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Amplu program de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene initiat de Consiliul Judetean Cluj


     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a initiat un proiect de hotarare privind aprobarea Programului de lucrari de modernizare si reabilitare si a programului de lucrari de intretinere curenta si periodica a unor drumuri judetene din judetul Cluj pentru anul 2017, proiect ce urmeaza a fi dezbatut in urmatoarea sedinta a forului administrativ judetean. Astfel, valoarea totala a lucrarilor de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene propuse a fi executate in anul curent este de nu mai putin de 103.458.821,98 de lei cu TVA inclus.
     “Acest extrem de complex program de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene pe care l-am conceput are o amploare fara precedent, lucrarile urmand sa inceapa, in cel mai scurt timp posibil, pe nu mai putin de 28 de drumuri de pe intreg teritoriul judetului. Acest fapt va genera, cu certitudine, o accelerare a ritmului de dezvoltare a economiei Clujului si un plus de bunastare pentru toate comunitatile din judet” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Se intentioneaza, astfel, asigurarea finantarii necesare pentru lucrarile de investitii deja incepute si a caror executie nu a fost incheiata, suma propusa pentru finalizarea a 14 tronsoane de drumuri judetene fiind de 14.110.821,98 de lei cu TVA. In ceea ce priveste drumurile pe care se vor continua si, respectiv, finaliza lucrarile, acestea sunt DJ 108C Manastireni – Calata - Margau, DJ 103J DN1R – Sancraiu - Alunis, DJ 107N Gura Risca – Somesu-Rece, DJ 107N Baisoara – Valea Ierii, DJ 109B Fundatura - Cornesti, DJ 108B limita cu judetul Salaj – Bobalna – Viile Dejului,  DJ 182E Chiuiesti – Manastirea Casiel, DJ 172F  Gherla – Mintiul Gherlii – Mica, DJ 172F  Mica - limita judetului Bistrita-Nasaud, DJ 161B Turda – Bogata – Calarasi, DJ 161H DN16 – Suatu, DJ 161E Habadoc – Buza – Feldioara - Hodaie, DJ 105T Cluj-Napoca – Berind - DN1F si DJ 109D Jucu de Sus - DN1C. Din totalul sumei propuse, o finantare in cuantum de 896.060,00 lei cu TVA urmeaza a fi asigurata din Programul National de Dezvoltare Locala. 
     In ceea ce priveste demararea unor noi lucrari de executie, sunt vizate opt drumuri judetene cuprinse in Programul de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene pentru perioada 2011-2020, Etapa a II-a, conform Acordului Cadru incheiat intre Consiliul Judetean Cluj si asocierea S.C Samus Constructii S.A, S.C Construct Perom S.R.L si S.C Via Procons S.R.L. Astfel, vor intra in reabilitare si modernizare drumurile DJ 151C limita cu judetul Mures - Tritenii de Jos, DJ 161C Iclod – Alunis, DJ 161C Alunis – Corneni, DJ 107F limita cu judetul Alba – Luncani, DJ 108N Aghiresu (DJ108C) – limita cu judetul Salaj, DJ 103H Sacuieu – DJ 108C, DJ 161A Iuriu de Campie – Ceanu Mare si DJ 109V Cluj Napoca - Padureni - Satu Lung – Giula, suma prevazuta fiind de 8.500.000,00 de lei cu TVA inclus.
     In acelasi timp, propunerea presedintelui Consiliului Judetean este ca nu mai putin de 75.000.000 de lei cu TVA din imprumutul contractat in acest sens de forul administrativ judetean sa fie folositi, intr-o prima etapa, pentru demararea lucrarilor de investitii la sase drumuri judetene, respectiv DJ 109C  Gherla - Taga – Camarasu, DJ 107M Luna de Sus-Baisoara-Buru-Limita de Judet, DJ 109A  Chinteni-Vultureni-Recea Cristur-Dealu Jurcii, DJ 150 Viisoara - Ceanu Mare - Frata - Mociu, DJ 107L Petresti – Lita si DJ 107R Muntele Baisorii - Muntele Mare.
     Nu in ultimul rand, sumelor alocate pentru continuarea lucrarilor deja incepute si, respectiv, pentru demararea unora noi, li se adauga o serie de alte fonduri cu titlul de cheltuieli de investitii, in cuantum de 5.848.000 de lei cu TVA necesare pentru intabularea drumurilor judetene, audit si inspectie de siguranta rutiera, verificare tehnica proiecte, expertize tehnice drumuri si poduri, laborator de analize pentru lucrarile de drumuri si poduri, DALI si proiecte tehnice de drumuri si poduri.

Biroul de presa
29 martie 2017