Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Program de impaduriri

Program de impaduriri

                                                                              

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Program de împăduriri

           Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Direcţia Silvică, a demarat un program de împădurire şi creştere a suprafeţei fondului forestier al judeţului Cluj. În acest sens preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe, a solicitat primarilor din judeţ să identifice pe raza comunelor acestora suprafeţele de teren degradat sau neproductiv care pot fi împădurite.
             Programul se va derula până în anul 2012 şi se intenţionează creşterea fondului forestier al judeţului cu până la 10%. În prezent acesta ocupă circa 26% din suprafaţa totală a judeţului, ceea ce reprezintă aproximativ 153.000 hectare.
          „Există la nivelul judeţului suprafeţe de teren degradate, care sunt practic ieşite din orice circuit productiv. Soluţia pentru reabilitarea acestora o reprezintă programul de împăduriri. Oricum, am asistat în ultima perioada la o reducere dramatică a fondului forestier. În acest sens, iniţiativa noastră se regăseşte în spaţiul generos al conceptului de durabilitate. Nu trebuie niciun moment să fim indiferenţi la ceea ce vom lăsa moştenire generaţiilor care vin după noi”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.


Biroul de presă
23.04.2009