Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Profesori psihopedagogi perfectionati in Spania

Profesori psihopedagogi perfectionati in Spania
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Profesori psihopedagogi clujeni, perfectionati in Spania in cadrul unui proiect european


     O echipa de profesori psihopedagogi din cadrul Scolii Gimnaziale Speciale Dej, institutie de invatamant special aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a participat recent la un curs de formare profesionala in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicarii  ce a avut loc in Valencia, Spania.
     Programul de formare a cadrelor didactice este parte a Proiectului Erasmus cu finantare europeana derulat de scoala - „Valorificarea competentelor digitale si a activitatilor nonformale/outdoor in scoala speciala”. Scopul acestuia se refera la perfectionarea cadrelor didactice prin prisma atingerii indicatorilor europeni ce tin de imbunatatirea competentelor digitale si integrarea acestora in scoala si in cadrul activitatilor de la clasa, respectiv participarea adultilor la educatie si formare profesionala.
     De asemenea, prin intermediul proiectului se urmareste dezvoltarea competentelor lingvistice de exprimare intr-o limba de circulatie internationala, facilitarea accesului la schimburi de bune practici educationale din diferite sisteme de invatamant din spatiul european si reorganizarea inovativa a secventelor didactice - strategii didactice creative, instrumente TIC, activitati nonformale si outdoor centrate pe nevoile de dezvoltare a elevilor.
     Pentru atingerea acestor scopuri, in perioada urmatoare, alti sase profesori din scoala vor participa la cursuri de formare in Grecia, Portugalia si Italia, favorizand astfel dezvoltarea elevilor prin integrarea sociala in cadrul unor activitati centrate pe elev, individualizate, de tip recuperator, consilierea pentru orientarea spre invatamantul secundar obligatoriu in functie de particularitatile individuale si nevoile de dezvoltare, respectiv recuperarea elevilor cu esec scolar si reorientarea acestora spre invatamantul de masa. Nu in ultimul rand, se doreste stimularea participarii la actiuni comunitare ca membri activi in organizarea acestora, dezvoltarea unei atitudini pozitive fata de invatare si dezvoltarea capacitatii de adaptare la schimbarea tot mai rapida a mediului social.
     Organizat de catre Esmovia Training and Mobility, organizatie europeana acreditata pentru a oferi cursuri de formare pentru profesori din spatiul european, cursul „ICT for teaching and learning” s-a derulat in limba engleza si a constat in activitati de utilizare a retelelor sociale si a diferitelor instrumente utilizate in munca cu computerele si diferitele device-uri. Utilizarea acestora la activitatea de la clasa de elevi va contribui la atingerea obiectivelor de invatare si formare a abilitatilor si competentelor acestora, in concordanta cu dinamica schimbarilor sociale la nivel local, national si european. Certificarea competentelor profesorilor a fost atestata prin certificate de participare si documentul Europass Mobility.

Biroul de presa
26 martie 2018