Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Produs de Cluj la Muzeul Satului din Bucuresti

Produs de Cluj la Muzeul Satului din Bucuresti

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

 

Informare de presă 

Ref: Asociaţia Produs de Cluj participă la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2016 

 

 

Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va participa în perioada 28-30 octombrie 2016 la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2016, eveniment care se va desfăşura la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", din Bucureşti. 

La acest târg, organizat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu mediul de afaceri, Asociaţia Produs de Cluj va fi prezentă cu meşteşugari clujeni care vor expune costume populare, obiecte de lemn şi sculptură în lemn, bijuterii confecţionate manual, păpuşi din ceramică îmbrăcate în port popular. De asemenea, meşterii clujeni vor prezenta împletituri, cusături şi articole de îmbrăcăminte cu modele izvorâte din uimitoarea tradiţie populară din Ardeal, sticlă artizanală şi ceramică. Nu vor lipsi nici momentele de folclor asigurate cu multă dăruire de Ansamblul folcloric „Valea Someşului” din Gherla, Georgiana Lobonţ, Raul Oltean, Sava Negrean Brudaşcu şi Regal Transilvan. 

 Ne bucurăm să fim prezenţi, pentru prima dată, la acest târg naţional de profil, ţinând cont de faptul că în anii precedenţi am fost parteneri la organizarea târgului corespondent de la nivel regional care s-a desfăşurat aici, la Cluj. În acest context, este o bună ocazie pentru meşteşugarii clujeni, partenerii noştri la Târgurile Produs de Cluj, să expună şi să îşi prezinte realizările la Muzeul Satului din Capitală şi să arate celor care vor vizita târgul o parte din tradiţiile seculare clujene”, consideră Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

Acţiunea se înscrie în cadrul Programului Naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului şi are în vedere stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România, dar şi protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual. În acest context, participarea Asociaţiei Produs de Cluj la târg este firească, având în vedere faptul că scopul său coincide cu cel al evenimentului.            

 

 

Biroul de presă 

27 octombrie 2016