Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Produs de Cluj la Medias, editia a III-a

Produs de Cluj la Medias, editia a III-a

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Produs de Cluj la Medias, editia a III-a     Asociatia Produs de Cluj, entitate care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, invita iubitorii de traditie si folclor din Medias, si nu numai, sa ia parte in perioada 25-27 mai 2018, in Piata Corneliu Coposu din municipiu, la cea de-a treia editie a targului mesterilor populari si micilor producatori organizata in aceasta locatie.
     „Consiliul Judetean Cluj, alaturi de partenerii din Asociatia Produs de Cluj, nu doar ca actioneaza pentru a sprijini economia locala, dar acum, in an centenar, face tot ce ii sta in putinta pentru a cinsti memoria inaintasilor. O face pastrandu-le invataturile, conservand si promovand autenticul, traditia si cultura populara, cea mai de pret zestre materiala si imateriala ce ne-a fost lasata de corifeii Marii Uniri si de cei care i-au mandatat sa voteze pentru intregirea neamului. Avem un public care merita toate eforturile si consideratia noastra, asa ca nu putem sa lipsim tocmai in acest an din Cetatea Luminii.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     La editia 2018 a Targului Produs de Cluj la Medias vor fi prezenti cca. 60 de artizani si mici intreprinzatori clujeni si sibieni. Ei vor expune preparate alimentare realizate dupa retetele strabunilor, uleiuri presate la rece, miere de albine si produse apicole, dulceturi, siropuri si sucuri naturale, zacusca si conserve, turta dulce si prajituri de casa, vinuri si lavanda. Nu vor lipsi costumele populare din zona Transilvaniei, bijuteriile lucrate de mana, ceramica, jucariile, cojoacele si articolele de pielarie.
     Cei mai priceputi bucatari clujeni vor gati in aer liber pentru ca cei prezenti sa aiba sansa de a gusta din bucatele traditionale. Zilnic, pe scena targului vor evolua ansambluri folclorice si solisti de muzica populara, dar nu va lipsi nici de aceasta data spectacolul de magie, precum si modernul parc de distractii unde voia buna este cuvant de ordine si adrenalina este la mare cautare.


Biroul de presa
23 mai 2018