Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Produs de Cluj la Gherla

Produs de Cluj la Gherla

                                       

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Târgul Produs de Cluj la Gherla

     Asociaţia Produs de Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Gherla, au organizat la sfârşitul săptămânii trecute târgul producătorilor şi artizanilor. Este pentru al patrulea an consecutiv când Târgul Produs de Cluj este organizat în oraşul Gherla.
      Desfăşurat timp de trei zile pe platoul autogării, târgul a reunit aproximativ 60 de standuri, expozanţi fiind partenerii tradiţionali ai Asociaţiei Produs de Cluj. Astfel, vizitatorii au avut la dispoziţie produse din carne, lactate, dulceţuri şi sucuri naturale, miere de albine, ulei presat la rece, fructe, şi ciocolată de casă la preţ de producător. De asemenea, au fost prezenţi o serie de artizani care au expus costume populare tradiţionale din zonele Someş şi Apuseni, sculpturi în lemn şi piatră, bijuterii hand made, produse pe bază de lavandă, săpunuri naturale, cosmetice bio, precum şi obiecte realizate din fier forjat.
      Pe lângă spectacolele de folclor susţinute de artişti clujeni, au fost organizate momente speciale dedicate celor mici, respectiv atelier de sculptură în fructe şi legume, spectacol de păpuşi, jocuri cu Minnie. Copiii au avut la dispoziţie şi alte posibilităţi de recreere în parcul de distracţii al târgului.
      Reamintim că Asociaţia Produs de Cluj sprijină micii meseriaşi şi producători insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri. Expozanţii clujeni prezenţi la târguri nu plătesc chirie pentru standuri, având asigurată şi energia electrică necesară, precum şi salubrizarea.
      Următoarea manifestare din cadrul Târgurilor Produs de Cluj se va desfăşura la Dej între 29 şi 31 mai.
      Asociaţia “Produs de Cluj” a luat fiinţă la sfârşitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Agro Transilvania.


Biroul de presă
18 mai 2015