Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Produs de Cluj la Alba Iulia

Produs de Cluj la Alba Iulia

 

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

 

Informare de presă

Ref.: În Anul Centenar, Târgul Produs de Cluj ajunge în Alba Iulia, orasul Marii Uniri

 

            Asociatia „Produs de Cluj”, entitate care functionează sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, realizează în această perioadă un adevărat tur de fortă prin principalele orase ale Transilvaniei. Astfel, dacă la finalul săptămânii trecute caravana târgului a fost prezentă la Oradea, în weekendul 4-6 mai a.c., aceasta va poposi în municipiul Alba Iulia, în zona bazinului olimpic din localitate.

            ,,Ne bucurăm că săptămâna trecută am ajuns la Oradea, unde am trăit momente de exceptie, alături de locuitorii care au ales să petreacă timp de calitate alături de noi. Mai mult, pe lângă orădeni, în târg au fost prezenti multi turisti veniti în minivacanta de 1 mai, care au profitat de prezenta noastră pentru a achizitiona suveniruri. În aceste moment pregătim deschiderea târgului din Cetatea Unirii, locatie în care ne vom întoarce plini de emotie deoarece, într-un fel, refacem drumul parcurs de înaintasii nostri acum un veac pentru a fi mărturisitori ai dorintei de Unire. Vrem să fim parte la momentul aniversar asa cum stim, motiv pentru care aducem cu noi o parte din ceea ce înseamnă spiritualitatea locală, traditia si cultura străbună”, apreciază domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

             La fel ca si în capitala judetului Bihor, la Alba Iulia vor fi prezenti circa 60 de artizani renumiti, care vor expune ii si cămăsi traditionale, bijuterii lucrate de mână, curele si haine din piele, obiecte si jucării sculptate în lemn, precum si sticlă traditională. Micii fermieri vor aduce cu ei produse traditionale din lapte si din carne, uleiuri presate la rece din Luna si Turda, miere de albine, prăjituri, ciocolată de casă si turtă dulce. Zilnic, pe scena special amplasată vor avea loc spectacolele folclorice sustinute de către artisti din judetul Cluj. Pentru momentele de relaxare vizitatorii vor avea la dispozitie un modern parc de distractii si activităti special concepute pentru delectarea celor mici.

 

Biroul de presă

2 mai 2018