Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Produs de Cluj in capitala Germaniei

Produs de Cluj in capitala Germaniei

 

CONSILIUL JUDEÈšEAN CLUJ

 

Comunicat  de presă

Ref: Produs de Cluj în capitala Germaniei

Asociaţia „Produs de Cluj”, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va participa în perioada 20-29 ianuarie 2017 la cea de-a 82-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale „Săptămâna Verde” (Die Internationale Grüne Woche sau I.G.W.) de la Berlin, Clujul fiind, astfel, reprezentat pentru a treia a oară consecutiv la una dintre cele mai prestigioase expoziÈ›ii internaÈ›ionale dedicate alimentaÈ›iei, agriculturii È™i horticulturii.

La ediţia din acest an a I.G.W., Asociaţia „Produs de Cluj” va fi prezentă cu cinci producători şi meşteşugari locali, unii dintre cei mai reprezentativi întreprinzători din judeţ. Vizitatorilor expoziţiei le vor fi prezentate mierea de albine şi produsele apicole provenite din stupinele locale, precum şi articole pe bază de lavandă realizate de cultivatorii primei plantaţii din judeţ. Lor li se vor alătura doi artizani populari care vor pune la dispoziţia cunoscătorilor costume populare din zona Transilvaniei şi obiecte decorative şi uzuale sculptate în lemn.

„Remarcăm cu satisfacÈ›ie faptul că, în demersul său constant de promovare a celor mai alese È™i autentice produse, tradiţii şi valori ale Clujului, AsociaÈ›ia Produs de Cluj a completat seria de reprezentări pe plan judeÈ›ean È™i naÈ›ional cu participări la cele mai renumite târguri È™i manifestări internaţionale de profil. Sunt mai mult decât convins că reprezentanÈ›ii Clujului vor impresiona, din nou, vizitatorii acestei manifestări expoziÈ›ionale de mare tradiÈ›ie, contribuind la promovarea imaginii judeÈ›ului” consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Prezenţa clujeană, cu acest tip de exponate, are la bază experienţa ediţiilor anterioare, ocazii cu care Asociaţia Produs de Cluj a reuşit să convingă publicul berlinez de calitatea şi valoarea acestora. De altfel, standul clujean s-a bucurat, la fiecare ediţie, de vizita, aprecierea şi sprijinul misiunii diplomatice a României la Berlin, precum şi a Ministerului Agriculturii.

Amintim în acest context faptul că Expoziţia Internaţională „Săptămâna Verde” a fost organizată pentru prima dată în anul 1926 şi este locul de desfăşurare al Forumului Global pentru AlimentaÈ›ie È™i Agricultură, eveniment la care participă 60 de ministere de profil. Cu o  medie de peste 400 de mii de vizitatori pe ediţie, I.G.W. este considerată a fi un barometru al tendinţelor în domeniu.

 

Biroul de presă

19 ianuarie 2017