Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Produs de Cluj, apreciat de mii de banateni

Produs de Cluj, apreciat de mii de banateni


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Prima editie a Targului Produs de Cluj in orasul de pe Bega, apreciata de mii de banateni



     Aflat pentru prima oara in municipiul de pe Bega, Targul Produs de Cluj a inregistrat, la sfarsitul saptamanii trecute, un urias succes, atat ca public cat si ca vanzari. Evenimentul expozitional a fost organizat de Asociatia Produs de Cluj in parteneriat cu Shopping City Timisoara si Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, institutie de cultura subordonata Consiliului Judetean Cluj.
     „Timisoara a fost o gazda extrem de primitoare pentru cei aproximativ 60 de producatori si artizani clujeni, absolut toate standurile fiind luate cu asalt de banatenii veniti sa vada oferta Clujului. Aprecierile venite din partea celor care au vizitat targul dar si restul facilitatilor oferite in cadrul acestui eveniment demonstreaza faptul ca proiectul nostru este unul potrivit si necesar. Putem afirma fara tagada ca de targurile Produs de Cluj beneficiaza atat expozantii, cei pe care noi ii sprijinim in demersul lor de a conserva si promova traditiile si autenticul, precum si pentru a creste economia locala, cat si publicul vizitator, care are ocazia de a achizitiona produse care nu se gasesc in magazine” apreciaza domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Vizitatorii Targului Produs de Cluj de la Timisoara au achizitionat, la pret de producator, uleiuri presate la rece, cas si branzeturi de oaie, dulceturi, siropuri naturale si alte conserve de casa, ceaiuri, prajituri, ciocolata de casa si turta dulce, toate fabricate in mini fermele clujene, dupa retete traditionale. La mare cautare au fost si bijuteriile lucrate de mana, costumele populare, sticlele artizanale si jucariile realizate din lemn. Zilnic, mii de spectatori au asistat la spectacolele folclorice oferite de artisti clujeni.
     Targul Produs de Cluj la Timisoara a fost al 69-lea eveniment organizat  de Asociatia Produs de Cluj in cei sase ani de activitate, al noualea in 2017 si incheie sezonul de primavara-vara al targurilor. Editia cu numarul 70 va avea loc in luna septembrie la Cluj-Napoca si se va desfasura sub genericul Zilele Recoltei.


Biroul de presa
17 iulie 2017