Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Proces castigat de CJC cu BT

Proces castigat de CJC cu BT
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref: Tribunalul Cluj a dat castig de cauza Consiliului Judetean in procesul cu BT referitor la restituirea garantiei catre MBS GROUP S.R.L.     Consiliul Judetean Cluj a fost notificat cu privire la faptul ca judecatorii Sectiei Civile a Tribunalului Cluj au admis actiunea prin care forul administrativ judetean a solicitat obligarea Bancii Transilvania la plata sumei de 3.293.909,76 de lei, reprezentand prejudiciul efectiv cauzat Judetului Cluj. Totodata, instanta a obligat Banca Transilvania la plata catre forul judetean a dobanzilor legale aferente acestei sume incepand cu data de 16 iunie 2015 si pana la data executarii efective a obligatiei.
     „Salut decizia instantei prin care acesti bani vor ajunge acolo unde le e locul, in bugetul Consiliului Judetean. Fiind vorba despre bani publici, bani europeni, e important ca am reusit sa ii recuperam, urmand sa le redam destinatia legala.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Motivul pentru care Consiliul Judetean a promovat aceasta actiune in justitie pe considerentul raspunderii civile delictuale l-a reprezentat actiunea culpabila a bancii. Aceasta, in lipsa unei hotarari definitive si executorii precum si a unui temei legal, a eliberat MBS GROUP S.R.L. garantia de buna executie constituita la BT in cadrul contractului de lucrari din fonduri europene vizand „Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele - Prislop - Ic Ponor” implementat de Consiliul Judetean.
     Consiliul Judetean a apreciat ca eliberarea de catre Banca a garantiei a avut loc in mod nejustificat intrucat la acel moment pe rolul instantelor se afla un proces avand exact acest obiect, proces nefinalizat si in care nu exista o hotarare definitiva si executorie. In plus, acest aspect era cunoscut de catre BT care era, la randul ei, parte in proces. Mai mult decat atat, in final, justitia a dat dreptate Consiliului Judetean.


Biroul de presa
3 noiembrie 2017