Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Procedura achizitie imobil Spital Pediatric

Procedura achizitie imobil Spital Pediatric


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Consiliul Judetean a aprobat demararea procedurii de achizitie a unui imobil care sa gazduiasca viitorul Spital Pediatric Monobloc


     Consiliul Judetean Cluj a aprobat demararea procedurii de achizitie publica a unui imobil care sa  gazduiasca viitorul Spital Pediatric Monobloc, sursele de finantare fiind asigurate integral din bugetul propriu.
     Decizia initierii acestui demers a fost luata de plenul forului administrativ judetean in baza Raportului intocmit in acest sens de o comisie formata din experti din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Cluj.
     Analiza comisiei a relevat necesitatea si oportunitatea efectuarii unor cheltuieli in vederea achizitiei unui imobil - teren sau a unui teren cu constructie care sa indeplineasca toate cerintele pentru edificarea sau modificarea unui imobil existent. De asemenea, comisia constituita prin dispozitia Presedintelui Consiliului Judetean a propus ca, in cazul in care nu exista oferte care sa corespunda necesitatii astfel definite, sa fie initiata o procedura similara pentru achizitionarea unui teren intravilan pe care sa fie edificata o constructie care sa corespunda din toate punctele de vedere cerintelor europene in materie de furnizare servicii medicale pediatrice in sistem monobloc.
     „Edificarea acestui Spital Pediatric Monobloc reprezinta o prioritate absoluta, motiv pentru care am si demarat aceasta procedura. Suntem pregatiti pentru ambele variante, atat pentru cumpararea unei cladiri deja existente si care sa corespunda cerintelor uni spital de copii, cat si pentru cumpararea unui teren pe care sa construim de la zero un spital ultramodern. Indiferent de solutia la care se va ajunge, odata finalizat, acest spital monobloc va genera beneficii enorme pentru intreg judetul si nu numai”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Necesitatea darii in folosinta, cat mai urgent posibil, a unui Spital Pediatric Monobloc este determinata, in principal, de faptul ca, in momentul de fata, Spitalul de Copii isi desfasoara activitatea in nu mai putin de 14 cladiri aflate in 9 locatii diferite, cladirile in cauza fiind vechi, intr-o stare precara, o buna parte dintre ele chiar revendicate, ceea ce face imposibila repararea capitala si modernizarea lor de catre Consiliul Judetean. Nu in ultimul rand, din cauza acestor inconveniente, exista riscul ca, in viitor, institutiile abilitate sa nu mai poata prelungi avizele de functionare acordate Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii.
     Prin edificarea unui Spital Pediatric Monobloc se vor obtine numeroase avantaje constand in reducerea cheltuielilor, respectiv plata de utilitati pentru o singura cladire, existenta unui singur laborator, a unui singur bloc alimentar, farmacii, ambulatoriu de specialitate, etc., un control si o supraveghere sporita a sectiilor, o colaborare mai usoara intre sectii cu o functionalitate net superioara, realizarea de blocuri operatorii cu sali de operatii de dimensiuni si utilitati corespunzatoare, infiintarea unitatii de transfuzie sangvina conform legislatiei in vigoare si comasarea celor doua puncte de transfuzii existente in spital, etc.
   
Biroul de presa
28 septembrie 2018