Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Primire delegatie Ambasada Sloveniei

Primire delegatie Ambasada Sloveniei

                                      

                                 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  


Informare de presă
Ref: Primire delegaţie Ambasada Sloveniei


      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a primit astăzi, 24 iulie 2015,  vizita Excelenţei Sale, doamna Ambasador Jadranka Šturm Kocjan, Ambasadorul Sloveniei la Bucureşti. 
      În cadrul vizitei, Excelenţa Sa, doamna Ambasador Jadranka Šturm Kocjan, în primul rând l-a felicitat pe domnul Mihai Sepelcan, pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi s-a arătat totodată interesată de atribuţiile consiliului judeţean şi de procedura privind alegerea preşedintelui consiliului judeţean.
      Totodată, în vederea extinderii relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii, pentru atragerea de investitori sloveni şi, respectiv, intensificarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale, oaspeţilor străini le-au fost prezentate potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. În acest context, o atenţie aparte a fost acordată Parcurilor Industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul S.C. TETAROM S.A. şi facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, extinderii şi modernizării parcurilor industriale, proiectelor de modernizare şi extindere a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, precum şi rolului benefic pe care aceste proiecte le au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale, Excelenţa Sa, doamna Ambasador Jadranka Šturm Kocjan, declarându-şi în acest context disponibilitatea de a împărtăşi părţii române din experienţa slovenă îndeosebi în domeniul proiectelor cu finanţare europeană precum şi al managementului deşeurilor.
      “Întâlnirea cu Excelenţa Sa, doamna Ambasador Jadranka Šturm Kocjan, Ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, a reprezentat un excelent prilej de a pleda cauza judeţului nostru, de a crea noi oportunităţi de colaborare şi de atragere a investitorilor din acest stat european. Urmare a mesajului nostru de disponibilitate şi suport total pentru investitori, sunt convins că doamna Ambasador va realiza un lobby intens în favoarea judeţului nostru, în vederea atragerii şi investitorilor sloveni dornici să iniţieze afaceri profitabile în judeţul Cluj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.
       În acelaşi timp, în perspectiva deschiderii unei noi rute aeriene între Cluj şi Ljubljana, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Sepelcan, a facilitat în cursul zilei de azi o întâlnire de lucru cu conducerea Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj.
Tot din dorinţa de a pleda cauza judeţului şi de a convinge oficialul sloven de avantajele pe care Clujul le are din punct de vedere investiţional, pe parcursul întâlnirii domnul Mihai Seplecan a menţionat faptul că acest judeţ găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, toate aceste particularităţi creând premisele optime pentru atragerea investitorilor sloveni.
         În final, cele două părţi au stabilit modalităţile viitoare de schimb de informaţii şi au decis să analizeze împreună ideea derulării în perspectivă a unor proiecte comune, domnul Preşedinte Mihai Seplecan propunând în acest sens, pentru a facilita procesul de cunoaştere de către potenţialii investitori sloveni a potenţialului economic al judeţului Cluj şi pentru a face primii paşi concreţi în vederea colaborării, organizarea unor întâlniri de lucru româno-slovene, la care să participe specialişti sloveni, posibili investitori şi reprezentanţi ai judeţului Cluj.

Biroul de presă
24 iulie 2015