Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Primire Ambasador Olanda

Primire Ambasador Olanda

                                                                               

                                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Primirea Ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Ioan Oleleu, împreună cu domnul vicepreşedinte Vakar Istvan, au primit astăzi, 21.11.2012, vizita Excelenţei Sale, Ambasadorul Ţărilor de Jos în România, domnul Johannes Hendrik Matthijs van Bonzel. La întâlnire a participat şi domnul Walterus Reijers, Consul al Ţărilor de Jos la Cluj-Napoca precum şi domnul Hans G. Smaling, Şeful Departamentului Economic al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti.
     În cadrul întâlnirii, membrii delegaţiei olandeze şi-au exprimat interesul faţă de programele Consiliului Judeţean, sens în care, pe parcursul întrevederii, au fost abordate o serie de aspecte referitoare la principalele proiecte de investiţii aflate în derulare la nivelul forului administrativ judeţean precum reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene, sistemul de management al deşeurilor, extinderea parcurilor industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul TETAROM, dezvoltarea şi modernizarea  aeroportului clujean, investiţii majore la care ar putea participa şi firme olandeze. De asemenea, o atenţie aparte a fost acordată şi problemelor referitoare la politica generală de dezvoltare a judeţului Cluj, precum şi proiectelor cu finanţare europeană, reprezentanţii olandezi declarându-şi disponibilitatea de a împărtăşi părţii române din experienţa proprie.
     Excelenţa Sa, domnul Johannes Hendrik Matthijs van Bonzel, a exprimat interesul deosebit al investitorilor olandezi pentru această regiune a ţării noastre şi a realizat o trecere în revistă a extrem de consistentei prezenţe olandeze în judeţul nostru. De asemenea, domnul vicepreşedinte Ioan Oleleu a insistat asupra necesităţii aprofundării relaţiilor bilaterale, afirmând faptul că această vizită este doar prima dintr-o serie mult mai lungă menită să conducă spre un schimb real şi reciproc avantajos de informaţii dar, mai ales, spre cât mai multe proiecte de colaborare comună, investiţii şi schimburi economice reciproc avantajoase. În acest sens, cele două părţi au stabilit, de comun acord, ca pentru viitor să se stabilească o relaţie de comunicare permanentă între Consiliul Judeţean Cluj şi Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, prin derularea de întâlniri trimestriale, fiecare parte urmând să desemneze persoanele care vor răspunde de această colaborare instituţională.
     „Interesul companiilor olandeze în ceea ce priveşte judeţul nostru este unul de necontestat, aportul acestora la dezvoltarea economiei Clujului fiind reflectat inclusiv de  poziţionarea pe locul 6 în topul firmelor cu aport de capital străin care au ales să-şi dezvolte afacerile aici. În cifre, acest fapt se traduce printr-un număr de aproximativ 150 de firme, cu o cifră de afaceri însumată de cca. 500 de milioane de lei şi un număr de peste 2000 de salariaţi. Întâlnirea de azi cu ambasadorul Olandei are menirea să impulsioneze şi mai mult investiţiile olandeze şi, de ce nu, să aducă noi investitori din acest puternic stat european, cu atât mai mult cu cât prezenţa firmelor olandeze în judeţul Cluj a fost caracterizată până în prezent de stabilitate şi profesionalism”, a declarat Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Ioan Oleleu.

 


Biroul de presă
21.11.2012