Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Marti, 14 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Prima prezenta a Produs de Cluj in Grecia

Prima prezenta a Produs de Cluj in Grecia


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref.: Prima prezentă a Asociatiei Produs de Cluj în Grecia

 

Asociatia Produs de Cluj, entitate care functionează sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, a fost prezentă între 19 si 22 iulie la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala, în Grecia. Alături de Centrul de Informare Turistică al municipiului Cluj-Napoca, Asociatia a avut onoarea să reprezinte România la editia din acest an a festivalului.

            Spre deosebire de alte manifestări similare, la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala fiecare editie este diferită de anterioara, inclusiv în ceea ce priveste invitatii. De altfel, intentia organizatorilor este aceea de a prezenta amănuntit cât mai multe culturi. Faptul că la editia din acest an a fost aleasă România si, din tara noastră, Clujul, pentru a prezenta cultura traditională locală, este o onoare si o bucurie. Reactia mai mult decât pozitivă a miilor de vizitatori ai standurilor Asociatiei Produs de Cluj si a celor care au asistat la programul artistic prezentat de artistii clujeni a răsplătit pe deplin eforturile noastre”, apreciază domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

La festivalul din Kavala, la care au fost prezente delegatii din opt tări, Asociatia Produs de Cluj a participat cu familia Soporan din Frata, creatori de costume populare lucrate exclusiv de mână, o familie de cultivatori de lavandă, familia Serpar din Bontida, familia de apicultori  Kepes Ildiko si Csaba din Turda precum si ansamblul folcloric Mugurelul al Universitătii Babes Bolyai. Atât exponatele prezentate de cele trei familii cât si momentele folclorice ale ansamblului universitar clujean s-au bucurat de un succes răsunător.

Delegatia clujeană la festivalul din Grecia a avut drept partenere tara gazdă, Argentina, India, Spania, Rusia, Italia si Costa Rica.

 

Biroul de presă

24 iulie 2018