Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Prima etapa - Facilitare acces cultura copii

Prima etapa - Facilitare acces cultura copii

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă 

Ref: Prima etapă a proiectului privind „Facilitarea accesului la cultură al copiilor din mediul rural”

Mâine, vineri, 25 martie 2011, cu începere de la ora 12.30, la Teatrul de Păpuşi „Puck” (instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj) se va desfăşura prima etapă a programului „Facilitarea accesului la cultură al copiilor din mediul rural”. În acest sens, un grup de 28 de elevi ai Şcolii primare din comuna Tureni, judeţul Cluj, va asista gratuit la spectacolul „Apolodor” pus în scenă de talentaţii actori ai Teatrului de Păpuşi „Puck”.

În acest context, în vederea facilitării deplasării grupului de copii în municipiul Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj va pune la dispoziţia acestora, în mod gratuit, un mijloc de transport adecvat.

Programul „Facilitarea accesului la cultură a copiilor din mediul rural” va continua şi în perioada următoare, urmând ca elevii şi preşcolarii din mediul rural să poată lua parte atât la spectacolele organizate de Teatrul de Păpuşi „Puck”, cât şi la evenimentele culturale organizate de celelalte instituţii de cultură aflate în subordinea consiliului judeţean: Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic, Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, Filarmonica Transilvania, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” etc.

Spectacolul de păpuşi care va avea loc mâine şi care va fi pus în scenă pentru aceşti micuţi din mediul rural reprezintă un prim-pas al demersului iniţiat de Consiliul Judeţean Cluj de facilitare gratuită a accesului la cultură pentru cei aproximativ 20.000 de elevi şi preşcolari clujeni. În acest fel onorăm promisiunile asumate la începutul acestui an când ne-am angajat să creăm condiţiile necesare în vederea oferirii de şanse egale la cultură pentru toţi copiii acestui judeţ, fără a ţine cont de considerente de ordin social, economic, etnic sau religios”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

 

Biroul de presă

24.03.2011