Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Prevenire a transmiterii infectiilor respiratorii

Prevenire a transmiterii infectiilor respiratorii


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Masuri speciale de prevenire a transmiterii infectiilor respiratorii in spitalele clujene     Doua dintre unitatile medicale aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” au  decis instituirea unor masuri speciale menite sa reduca riscul de transmitere a infectiilor respiratorii in aceasta perioada in care gripa si raceala sunt in crestere.
     „Masurile luate sunt mai mult decat necesare si benefice, fiind de natura sa previna transmiterea, de la apartinator la pacient, a infectiilor respiratorii dar si sa protejeze pacientii de o eventuala complicatie a bolii pentru care sunt internati. Fac apel la toti cei care au persoane dragi internate in cele doua spitale sa inteleaga ca masurile sunt menite exclusiv sa ii protejeze pe pacienti si sa le respecte. Pentru ca nimeni sa nu se alarmeze insa in mod inutil, precizam totusi faptul ca nu e vorba de carantina, ce se instituie in cu totul alte conditii” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In acest context, avand in vedere numarul in continua crestere al infectiilor respiratorii, la nivelul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca s-a decis ca programul de vizitare  a pacientilor internati sa se reduca la maximum 30 de minute, in intervalul orar 15.00 – 16.00. Totodata, este permis accesul unui singur apartinator in salon.
     In ceea ce priveste Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, conducerea acestuia a dispus, incepand cu dimineata zilei de joi, 8 februarie a.c., luarea unor masuri speciale privind limitarea accesului apartinatorilor. Astfel, vizitarea pacientilor este permisa doar in cazuri exceptionale, situatie in care apartinatorii vor purta echipamentul corespunzator, respectiv halat, papuci si masca.
     Masurile instituite la nivelul celor doua spitale au un caracter temporar si vor fi valabile pana in momentul in care incidenta infectiilor respiratorii va scadea.

Biroul de presa
8 februarie 2018