Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Preselectii pentru emisiunea Vedeta populara

Preselectii pentru emisiunea Vedeta populara


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Preselectii pentru noul sezon al emisiunii „Vedeta populara”     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, ii invita pe toti cei care iubesc folclorul romanesc, sunt talentati, viseaza sa devina celebri si sa cante muzica populara pe marile scene, sa participe la preselectia pentru noul sezon al emisiunii „Vedeta populara”, care va avea loc sambata, 3 februarie 2018, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, intre orele 11:00 – 18:00.
     La preselectie pot participa persoanele care au depasit varsta de 16 ani, tineri, maturi si oameni in varsta. Acestea trebuie sa prezinte in fata juriului doua piese: o doina sau o balada si un cantec ritmat. La intrarea in sala de preselectie, concurentul va avea asupra lui actul de identitate. De asemenea, va pregati mai multe cantece din muzica populara cu specific zonal. Potrivit regulamentului postat pe site-ul Televiziunii Romane, este permisa interpretarea atat cu acompaniament instrumental live - unul sau mai multe instrumente, cat si pe negativ - pe suport CD, stick, sau chiar fara acompaniament. Totodata, la preselectii, concurentii vor primi intrebari legate de cunoasterea domeniului „folclor” sau probe de improvizatie la alegerea juriului.
     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj sprijina demersurile Televiziunii Romane, in cadrul concursului national „Vedeta populara”. Concursul de talente, destinat interpretilor amatori din folclorul romanesc, prezentat de Iuliana Tudor, a debutat in toamna anului 2017 la TVR 1. Prima editie a concursului a fost castigata de tanara solista de muzica populara Alexandra Chira, originara din comuna Plopis, judetul Salaj, studenta la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca.


Biroul de presa
30 ianuarie 2018