Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Presedintele Consiliului Judetean, domnul Marius Minzat, noul presedinte al ADI ECO METROPOLITAN Cluj

Presedintele Consiliului Judetean, domnul Marius Minzat, noul presedinte al ADI ECO METROPOLITAN Cluj

                                                                             

                                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Marius Mînzat, este noul preşedinte al ADI ECO METROPOLITAN Cluj

 

     În cadrul şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco-Metropolitan Cluj, eveniment desfăşurat marţi, 22 martie 2016, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, preşedintele forului administrativ judeţean, domnul Marius Mînzat, a fost ales cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte al acestei asociaţii al cărei scop este acela de gestionare, în comun, a serviciului de salubrizare din toate localităţile judeţului Cluj.
     „Mă bucur să constat faptul că, prin votul dat astăzi, primarii clujeni mi-au acordat încrederea lor deplină, fapt care mă onorează dar mă şi responsabilizează în acelaşi timp. Aşa după cum se cunoaşte, situaţia depozitării deşeurilor în judeţul Cluj reprezintă o problemă majoră, motiv pentru care se impune ca toţi factorii cu atribuţii în domeniu să îşi concentreze eforturile în direcţia identificării unei soluţii optime, atât din punctul de vedere al resurselor financiare necesare cât şi în ceea ce priveşte timpul pe care îl presupune implementarea ei. În aceeaşi ordine de idei, pentru a acţiona constructiv şi în perspectivă, consider că e necesar ca, în paralel cu identificarea unor soluţii de depozitare temporară a deşeurilor, ADI Eco-Metropolitan Cluj să deruleze procedurile de achiziţie a viitorului operator de transport al deşeurilor”, a declarat domnul Marius Mînzat, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
     Un aspect important discutat în cadrul şedinţei de către membrii Asociaţiei a fost cel legat de găsirea unei soluţii provizorii de stocare a deşeurilor colectate de pe raza judeţului Cluj, până la finalizarea edificării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID), fiind propuse în acest sens mai multe variante. Totodată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Călin Tuluc, şi directorul ADI Eco-Metropolitan Cluj, domnul Bogdan Costea, au prezentat primarilor prezenţi ultimele evoluţii din cadrul proiectului precum şi variantele avute în vedere pentru soluţionarea problemei depozitării temporare. ”După o stagnare a proiectului de aproape doi ani şi jumătate, am fost puşi în situaţia să resetăm integral acest proiect. În acest context, trebuie să menţionez faptul că în cursul lunii mai a.c. vor fi deschise ofertele pentru atribuirea contractului de lucrări vizând proiectarea şi execuţia restului de lucrări aferente CMID, astfel încât, după evaluarea ofertelor, desemnarea câştigătorului şi emiterea ordinului de începe a lucrărilor, va curge un termen de maximum 18 luni pentru finalizarea Centrului. Mai mult decât atât, la sfârşitul acestei luni, în data de 30 martie, se vor recepţiona staţiile de transfer de la Huedin, Mihai Viteazu şi Gherla, astfel încât soluţia provizorie care va fi propusă va putea avea în vedere şi aceste facilităţi” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Călin Tuluc.
     Reamintim faptul că A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj s-a constituit în scopul înfiinţării, organizării, reglementării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de salubrizare a localităţilor de pe raza de competenţă a unităţilor administrativ - teritoriale membre, precum şi pentru realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional în scopul înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării sistemelor de utilităţi publice aferente Serviciului pe baza strategiei de dezvoltare a acestuia. Organul executiv de conducere al Asociaţiei este Consiliul Director format din preşedintele Asociaţiei şi din doi membri numiţi de Adunarea Generală a Asociaţiei, respectiv primarii municipiilor Cluj-Napoca şi Dej. 

Biroul de presă
22 martie 2016