Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Premiu international obtinut de elevii CSEI

Premiu international obtinut de elevii CSEI

                                                                           

                                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Premiu internaţional obţinut la Torun (Polonia) de elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

      Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a participat anul acesta la cea de-a 17 ediţie a Bienalei de grafică pentru copii şi tineri desfăşurată la Torun, Polonia.
       Bienala de grafică pentru copii şi tineri este un eveniment care se adresează tuturor copiilor şi tinerilor talentaţi din întreaga lume, cu scopul de a promova printre aceştia arta grafică. Bienala este o oportunitate pentru împărtăşirea experienţei, precum şi pentru recunoaşterea talentului tinerilor.
       La ediţia de anul acesta Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă a participat cu un număr de 5 lucrări realizate de elevii şcolii sub îndrumarea doamnei profesoare Andreescu Paşca Micsandra, toate fiind selectate pentru expoziţie. În urma participării la această competiţie, elevii şcolii clujene au reuşit să obţină un premiu de onoare la grupa de vârstă 11-13 ani prin elevul de onoare Alexandru Budelecan şi 4 diplome de participare.
       Performanţa elevilor clujeni este cu atât mai deosebită cu cât la cea de-a 17 ediţie a Bienalei au participat nu mai puţin de 9474 de lucrări din 43 de ţări, dintre care 1193 lucrări din 38 de ţări au fost calificate pentru a fi expuse în cadrul expoziţiei. Astfel, în final au fost acordate 80 de premii şi premii de onoare. Din România au fost selectate 202 lucrări din 33 de instituţii (din totalul de 616 lucrări trimise de 43 de instituţii), obţinându-se 2 premii de onoare.
      „Prin obţinerea acestui premiu, atât elevii şcolii cât şi profesoara îndrumătoare au contribuit la creşterea prestigiului Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Cluj-Napoca şi la aprecierea lui ca furnizor important de servicii educaţionale şi sociale, valoarea lui fiind recunoscută şi în plan internaţional. Încă o dată, calităţile personale ale copiilor precum şi activitatea deosebită a cadrelor didactice din această instituţie de învăţământ special, concretizate în rezultatele obţinute de-a lungul timpului la diverse concursuri naţionale şi internaţionale, au făcut cunoscut în lume numele Judeţului Cluj şi al României”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
06.12.2010