Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Premierea sportivului paralimpic clujean Alex Bologa

Premierea sportivului paralimpic clujean Alex Bologa

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Comunicat de presă

Ref. Premierea sportivului paralimpic clujean Alexandru Bologa

 

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a iniţiat un proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în prima şedinţă de consiliu judeţean şi care vizează premierea sportivului Alexandru Bologa, ca urmare a medaliei de bronz obţinute de judokanul clujean la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro la sfârşitul săptămânii trecute.

            Alexandru Bologa este primul judokan în totalitate nevăzător din România şi primul care s-a calificat la Jocurile Paralimpice. Originar din Cluj, Alexandru este în prezent student la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi, în acelaşi timp, învaţă şi meseria de maseur în cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean. De altfel, Alexandru Bologa este absolvent al acestei prestigioase instituţii de învăţământ special a cărei adresabilitate acoperă mai bine de jumătate dintre judeţele ţării. 

            Am apreciat ca fiind mai mult decât necesar ca performanţa de excepţie a acestui sportiv clujean să fie recunoscută şi recompensată la adevărata ei valoare. Reuşita acestui cursant al Liceului nostru pentru deficienţi de vedere este una cu adevărat remarcabilă, ambiţia şi determinarea  dovedite consacrându-l drept un adevărat exemplu, el reuşind să demonstreze faptul că, dacă motivaţia este puternică, dizabilitatea nu poate sta în calea performanţei, niciun obstacol nefiind de nedepăşit” a declarat preşedintele Consiliul Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.   

Amintim în acest context faptul că, din delegaţia României de 12 persoane care participă în aceste zile la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, fac parte mai mulţi sportivi clujeni, printre  aceştia numărându-se Dacian Makszin (tenis de masă) şi fraţii Samuel şi Naomi Ciorap (înot) – ambii absolvenţi ai Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca.

 

 

   Biroul de presă  

14 septembrie 2016