Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Premierea judokanului clujean Alex Bologa

Premierea judokanului clujean Alex Bologa

                                                                         

 

                                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ   

 

Comunicat de presă 

Ref. Premierea sportivului paralimpic clujean Alexandru Bologa

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan, l-a premiat miercuri, 26 octombrie 2016, pe sportivul Alexandru Bologa, ca urmare a medaliei de bronz obţinute de judokanul clujean la Jocurile Paralimpice care au avut loc în acest an la Rio de Janeiro - Brazilia. Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa antrenorilor sportivului, Tamas Gergely şi Gianina Andreică, precum şi a doamnei Sally Lamont, Preşedintele Comitetului Paralimpic din România, persoane care şi-au adus în mod esenţial contribuţia la definirea sportivă şi umană a celui care este astăzi Alex Bologa, primul judokan în totalitate nevăzător din România şi care a câştigat o medalie la Jocurile Paralimpice. 

În cadrul ceremoniei, sportivul Alexandru Bologa a primit din partea forului administrativ judeţean suma de 3.000 lei, ca urmare a proiectului de hotărâre iniţiat în acest sens de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe şi aprobat în unanimitate de consilierii judeţeni. În cadrul aceleiaşi ceremonii, medaliatului olimpic clujean i-a fost înmânată şi o diplomă de excelenţă pentru „rezultatele remarcabile înregistrate pe parcursul întregii cariere sportive, rezultate încununate de excepţionala performanţă a obţinerii medaliei de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, ediţia 2016”.

Alex este dovada vie că dizabilitatea, de oricare fel, nu poate sta în calea performanţei atunci când motivaţia, tăria de caracter şi ambiţia sunt foarte puternice. Practic, el este un exemplu pentru fiecare dintre noi, motiv pentru care am şi dorit să facem acest gest simbolic, de recunoaştere şi apreciere din partea comunităţii acestui judeţ. Doresc să le mulţumesc cu acest prilej antrenorilor, doamnei Sally Lamont, profesorilor Liceului pentru Deficienţi de Vedere şi tuturor celor care au contribuit la formarea lui Alexandu Bologa ca sportiv şi ca om, pentru faptul că au crezut în el şi au reuşit să-i influenţeze destinul, consacrându-l drept un model de reuşită în viaţă şi un învingător”, a ţinut să menţioneze domnul Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Născut în judeţul Sălaj, dar adoptat la o vârstă fragedă de municipiul Cluj-Napoca, Alexandru Bologa este în prezent student la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi, în acelaşi timp, urmează cursurile şcolii postliceale, învaţând meseria de maseur în cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean. De altfel, Alexandru Bologa este absolvent al acestei prestigioase instituţii de învăţământ special a cărei adresabilitate acoperă mai bine de jumătate dintre judeţele ţării. 

 Biroul de presă 

26 octombrie 2016