Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Premiere scoli ref. Program "Fructe in scoli"

Premiere scoli ref. Program "Fructe in scoli"

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă
Ref: Premierea
câştigătorilor concursului „Mănânc zilnic Fructe şi Legume proaspete, cresc sănătos” 

Consiliul Judeţean Cluj, ca autoritate contractantă în cadrul Programului „Fructe în Şcoli”  şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj au organizat astăzi, 17 iunie 2013, în Sala de şedinţe a instituţiei, festivitatea de premiere a şcolilor câştigătoare ale concursului „Mănânc zilnic Fructe şi legume proaspete, cresc sănătos”, ediţia a II-a.

Acest concurs se adresează tuturor şcolilor cu clase I-VIII din învăţământul de stat şi privat din judeţul Cluj, beneficiare ale Programului „Fructe în şcoli”, care, pe parcursul anului şcolar 2013-2014 şi a Săptămânii „Şcoala altfel” au desfăşurat cele mai antrenante activităţi relaţionate acestui program.

Pentru a participa la acest concurs, şcolile clujene au fost invitate să depună la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, până în data de 29 aprilie 2014, un raport detaliat privind activităţile derulate în anul şcolar 2013-2014 care au avut ca şi obiect încurajarea consumului de fructe şi legume proaspete (activităţi didactice, concursuri tematice, excursii la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri ori alte evenimente şi/sau activităţi similar, activităţi de grădinărit).

În urma deliberărilor referitoare la proiectele depuse, comisia mixtă de evaluare formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, a decis acordarea de premii şi menţiuni, după cum urmează:

LOC. I:           Liceul Tehnologic pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca

                                   Şcoala Gimnazială Tureni, Comuna Tureni  

LOC. II:         Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca

                                    Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă”, Comuna Mihai Viteazu

            LOC. III:        Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluziv-Integrată Cluj-Napoca

                                    Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Cluj-Napoca

            MENŢIUNI: Şcoala Gimnazială „Pavel Dan”, Comuna Tritenii de Jos

                                    Şcoala Gimnazială Specială Dej

                                   Şcoala Gimnazială „Transilvania”, Comuna Baciu

                                   Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj-Napoca

                                   Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Cluj-Napoca

                                   Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda

                                   Şcoala Gimnazială „Ioan Alexandru”, Comuna Sânpaul

                                    Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Comuna Beliş

                                    Liceul Tehnologic Special „Samus” Cluj-Napoca

 Premiile oferite şcolilor câştigătoare, în valoare totală de 82.340 lei, constau în table interactive (împreună cu videoproiectoare şi suporţi), globuri pământeşti, atlase geografice, atlase cu păsări, atlase cu mamifere şi atlase zoologice.

Felicit pe această cale toţi câştigătorii şi, în mod special, şcolile speciale care au obţinut premiile I, II şi III în cadrul concursului, acestea demonstrând o dată în plus faptul că dizabilităţile nu sunt un obstacol în realizarea obiectivului propus, toate proiectele înscrise în concurs având o consistenţă foarte ridicată. Valoarea premiilor a crescut semnificativ faţă de anul precedent, fapt care a determinat o competiţie mult mai înverşunată, victoria finală rezultând în urma efortului de echipă, formată deopotrivă din directori, profesori şi elevi. Acest gen de concursuri au rolul de a încuraja formarea de obiceiuri alimentare sănătoase în rândul tinerilor şi de a promova în şcoli sănătatea şi educaţia pentru sănătate. Nu în ultimul rând, în numele Consiliului Judeţean Cluj şi al meu personal, le urez tuturor elevilor clujeni o vacanţă cât mai plăcută!” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan.  

 

Biroul de presă

17 iunie 2014