Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Premiere elevi Liceul deficienti de vedere

Premiere elevi Liceul deficienti de vedere

                                                                            

                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Invitaţie de presă

Ref: Premierea elevilor Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj

         Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a premiat azi, 10.12.2009, elevii din cadrul Liceului pentru Deficienţi de Vedere, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, care au obţinut performanţe excepţionale în cadrul competiţiilor sportive derulate în cursul anului 2009. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Liceului pentru Deficienţi de Vedere din municipiul Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor, nr. 31.
          Astfel, 11 elevi ai liceului şi cei 5 antrenori ai acestora au primit diplome de merit pentru performanţele sportive excepţionale obţinute în cursul anului 2009, precum şi premii în bani cuprinse între 640 de lei şi 250 de lei. Suma totală care a fost acordată este de 6960 lei, dintre care elevii medaliaţi au primit 4810 lei iar antrenorii acestora 2150 lei.   
         Reamintim în acest context faptul că în cadrul concursului internaţional de înot Cup of Dolphin desfăşurat în Slovacia în perioada 24-25 octombrie 2009, echipa Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj formată din 5 elevi a reuşit să câştige în total 27 de medalii, după cum urmează: 18 medalii de aur,  7 medalii de argint şi 2 medalii de bronz.
         De asemenea, în perioada 19 – 20 septembrie 2009, elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca care au participat la a-31-a ediţie a Cupei Slovaciei, Bratislava 2009, au primit  numeroase diplome, dintre care putem aminti: locul II: 3 diplome; locul III: 4 diplome; locul IV: 3 diplome; locul V: 3 diplome.
         Totodată, echipele de înot şi de torball ale Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca au participat şi la festivalul internaţional al sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, festival desfăşurat în oraşul Wilhelmshaven, din nordul Germaniei, în perioada 29 august – 6 septembrie 2009, obţinând 15 medalii de aur şi Cupa Turneului.
         Nu în ultimul rând precizăm faptul că Liceul pentru Deficienţi de Vedere a fost reprezentat şi la campionatul naţional de şah al elevilor juniori, obţinând locul II pe ţară.
        „Copiii pe care îi premiem astăzi reprezintă adevăratele exemple, modele demne de urmat de toate generaţiile. Aceştia au demonstrat faptul că dizabilităţile nu pot sta în calea performanţei şi că atunci când motivaţia este puternică niciun obstacol nu este de nedepăşit. Apreciez că toate aceste reuşite sunt rezultatul comun al efortului elevilor şi antrenorilor, al inimosului colectiv de profesori ai liceului dar şi al unei excelente relaţii de comunicare şi colaborare dintre Consiliul Judeţean şi instituţia de învăţământ special aflată sub autoritatea sa” a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

     

     

     


                       
Biroul de Presă                                               
10.12.2009