Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Premiera pe Cluj Arena: primul meci de fotbal din Liga Campionilor

Premiera pe Cluj Arena: primul meci de fotbal din Liga Campionilor

                                                                               

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Premieră pe Cluj Arena: primul meci de fotbal din Liga Campionilor

     În calitatea dublă pe care o are, de partener al echipei de fotbal feminin Olimpia U.T. Cluj-Napoca şi de gazdă a meciului pe care această formaţie îl va disputa mâine, miercuri, 26 septembrie a.c., începând cu ora 17.00, pe stadionul Cluj Arena, Consiliul Judeţean Cluj adresează un îndemn tuturor clujenilor să ia la parte la acest eveniment deosebit care marchează o premieră absolută atât în ceea ce priveşte stadionul, cât şi municipiul Cluj-Napoca şi judeţul Cluj.
     Astfel, pentru prima dată de la inaugurare, această arenă va găzdui un meci de fotbal din grupele prestigioasei competiţii fotbalistice inter-cluburi UEFA Women’s Champions League, echipa clujeană de fotbal feminin Olimpia U.T. Cluj-Napoca întâlnind, în şaisprezecimile competiţiei, echipa austrică NÖSV Neulengbach. Totodată, remarcabil este şi faptul că, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, un oraş este reprezentat în cea mai importantă competiţie fotbalistică din Europa de către două echipe care au reuşit excepţionala performanţă de a se califica, formaţia CFR 1907 Cluj susţinând deja, cu succes, primul său meci în grupele UEFA  Champions League din acest sezon.
    Evenimentul de mâine are o miză deosebită pentru campioanele clujence deoarece participarea în UEFA Women’s Champions League reprezintă cel mai important moment al sezonului competiţional.
    „Iată că, la doar doi ani de la înfiinţare, echipa de fotbal feminin Olimpia U.T. Cluj-Napoca a devenit o emblemă a oraşului şi a judeţului datorită ascensiunii fulminante pe care a avut-o atât pe plan naţional cât şi internaţional, aceasta câştigând doi ani la rând titlul de campioană naţională şi reuşind totodată accederea în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Salutăm performanţele fetelor noastre şi invităm toţi clujenii, iubitori ai sportului în general şi ai fotbalului în special, să încurajeze din tribune sportivele clujence”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
    Consiliul Judeţean Cluj invită toţi clujenii să profite de timpul frumos şi de preţul simbolic al tichetelor de intrare şi să vină mâine, miercuri, pe Cluj Arena pentru a susţine din tribune unica echipă de club a României prezentă în Liga Campionilor destinată reprezentantelor sexului frumos. Fetele au nevoie de toată susţinerea şi încurajările pentru a putea accede în etapele finale ale competiţiei şi, de ce nu, a o câştiga.

Performanțele echipei clujene:

• 2010-2011 și 2012-2013: Campioană a României și câștigătoare a Cupei României
• 2011 – Participarea în Grupele UEFA Champions League, echipa fiind repartizată în urna a treia valorică (3-1 cu SFK Sarajevo, 4-1 cu Atasehir Belediyespor și 5-0 cu Gintra Universitetas)
• 2012 - Participarea în Grupele UEFA Champions League, echipa fiind de data aceasta repartizată în urna a doua valorică (8-0 cu FC Birkirkara, campioana Maltei, 4-2 cu  Glentoran Belfast, campioana Irlandei de Nord și 4-1 cu Dezembro, campioana Portugaliei)

Biroul de presă
25.09.2012