Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Premiera nationala-Lansarea serviciului RoboBraille in Romania

Premiera nationala-Lansarea serviciului RoboBraille in Romania

                                         

                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Invitaţie de presă
Ref: Premieră naţională - Lansarea serviciului RoboBraille în România


     Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, Cluj–Napoca, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Universităţii Babeş – Bolyai Cluj – Napoca şi cu Syncenter Refsnœs şi Sensus ApS, Danemarca, organizează lansarea serviciului BoboBraille în România.
     Evenimentul va avea loc în data de 2 aprilie 2014, începând cu ora 10.00, la Liceul Special pentru DeficienČ›i de Vedere din municipiul Cluj-Napoca, str. Calea DorobanČ›ilor, Nr. 31.
RoboBraille este un serviciu de e-mail şi web–based care transformă în mod automat documente într-o varietate de formate alternative pentru persoanele cu deficienţe de vedere şi dificultăţi de citire. Acesta oferă patru tipuri de servicii: Servicii braille, Servicii audio, Servicii e–book, Servicii de accesibilitate. Serviciul RoboBraille a fost dezvoltat de Syncenter Refsnœs (the National Centre for Visually Impaired Children and Youth) şi Sensus ApS., Danemarca.    Din momentul lansării în anul 2004, RoboBraille a câştigat numeroase premii la concursuri internaţionale, printre care Premiul pentru incluziune în educaţie, WISE 2012, Premiul pentru cea mai bună soluţie în domeniul educaţiei speciale BETT 2010 şi în 2008 premiul pentru e–accesibilitate din partea Comisiei Europene pentru E–incluziune.

Biroul de presă
31 martie 2014