Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Premiera absoluta pe aeroportul clujean

Premiera absoluta pe aeroportul clujean


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Premiera absoluta pe aeroportul clujean: pasagerul cu numarul 2.000.000 a fost inregistrat joi


     Presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnii Alin Tise si Marius Minzat, au participat joi, 21 septembrie 2017, la ceremonia prilejuita de atingerea unui nou prag al traficului anual de pasageri, cel de 2 milioane, o premiera absoluta pentru Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj. Pasagerul cu numarul 2.000.000 a aterizat pe aeroportul clujean in jurul orei 13.25, venind de la Varsovia, cu o cursa LOT Polish Airlines (LO).
     Atingerea acestui nou prag vine dupa ce, in luna iunie a anului in curs, regia aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj a sarbatorit pasagerul cu numarul 1.000.000, cifra care a fost atinsa cu doua luni mai repede comparativ cu anul 2016, respectiv cu jumatate de an mai devreme decat in urma cu sapte ani, atunci cand Aeroportul atingea pentru prima oara acest prag.
     „Este un moment fericit pentru Cluj si pentru intreaga regiune, o noua dovada a faptului ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste viitorul Aeroportului, acest veritabil catalizator al dezvoltarii economice a intregii zone. El este rezultatul firesc al unei strategii ambitioase si al investitiilor extrem de consistente pe care le-am realizat in mod continuu la Aeroport. Desigur, sprijinul nostru va continua, urmatoarea tinta fiind cea de 7 milioane de pasageri, nivel preconizat pentru anul 2030” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In ceea ce priveste nivelul estimat al traficului aerian de pe Aeroportul „Avram Iancu”, se preconizeaza ca la finalul anului 2017 acesta sa ajunga la aproximativ 2,8 milioane de calatori.
     Pentru consolidarea pozitiei inregistrate in acest moment de aeroportul clujean dar si in vederea unei optime gestionari a unui numar de pasageri aflat intr-o continua crestere, Consiliul Judetean Cluj si Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj au luat deja o serie de masuri printre care se numara reconfigurarea partii de plecari externe, infiintarea a doua noi porti de imbarcare la etaj si construirea a trei locuri noi de parcare a aeronavelor.

Biroul de presa
21 septembrie 2017