Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 22 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Prelugire contract finantare SMID Cluj

Prelugire contract finantare SMID Cluj

                                                                                             

                                                         CONSILIUL  JUDEŢEAN  CLUJ

 

Informare de presă

Ref: Prelungire durată contract de finanţare proiect “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj” 

            Luni, 15 decembrie 2014, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice - domnul Attila Korodi, a emis ordinul nr. 2182 prin care se prelungeşte durata de implementare a proiectului “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj, până la data de 31.12.2015.

Demersurile privind solicitarea de prelungire a duratei contractului de finanţare a proiectului au fost iniţiate de către Consiliul Judeţean Cluj încă din luna iulie a.c., când a fost transmisă o notificare, în acest sens,  către Direcţia Generală AM POS Mediu.

Motivele care stau la baza prelungirii perioadei de implementare până la data de 31.12.2015 şi, implicit, actualizarea Graficului de achiziţii şi a Graficului de implementare al proiectului presupun necesitatea prelungirii unor contracte de lucrări/furnizare încheiate în vederea realizării proiectului (acestea expiră la data de 31.12.2014), astfel:

Ø  Contract de lucrări 1- Construire  Centru de Management Integrat al Deşeurilor în jud. Cluj, estimat a se finaliza în decembrie 2015.

Ø  Contract de lucrări 3- Închiderea şi ecologizarea a 6 depozite de deşeuri urbane neconforme din jud. Cluj, respectiv Pata Rât, Dej, Gherla, Huedin, Turda, Câmpia Turzii, estimat a se finaliza în decembrie 2015.

Ø  Contract de lucrări 4 -   Construcţia a 3 Staţii de Transfer în judeţul Cluj, estimat a se finaliza în iulie 2015.

Ø  Contract de furnizare – Echipamente pentru depozitul de deşeuri, estimat a se finaliza în septembrie 2015.

Ø  Contractul de lucrări privind construcţia drumurilor de acces la staţiile de transfer, estimat a se finaliza în luna decembrie 2015.

“Necesitatea prelungirii duratei de implementare a proiectului “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Clujla 64 de luni, respectiv până la data de 31.12.2015, a fost imperios necesară în vederea finalizării acestui proiect de o asemenea importanţă pentru locuitorii judeţului Cluj şi alinierii la standardele europene în materie de management al deşeurilor”, a declarat Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vákár István.


 

Biroul de Presă

17.12.2014