Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 25 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Preluare documente pentru intocmire C.I. la Gilau

Preluare documente pentru intocmire C.I. la Gilau

   

  CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă 

Ref: Preluare documente pentru întocmirea cărţilor de identitate în comuna Gilău

 

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, continuă activităţile de preluare a documentelor pentru tipărirea cărţilor de identitate în comunele de pe raza Judeţului Cluj.    

O echipă a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj se va deplasa miercuri, 29 septembrie, în localitatea Gilău,  jud. Cluj, cu staţia mobilă, în vederea preluării documentelor pentru întocmirea cărţilor de identitate (preluare a imaginilor, cererilor şi documentelor necesare), activitate ce se va desfăşura la sediul Primăriei Comunei Gilău, cu începere de la orele 09:00.

Conform situaţiei primite de la Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date a Persoanelor Cluj, peste 220 de cetăţeni de pe raza comunei, nu au acte de identitate, au actele de identitate cu termenul de valabilitate expirat sau urmează să expire în următoarele 180 de zile sau se află în alte situaţii care impun eliberarea unui nou act de identitate.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj face un apel către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi. În conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau înainte cu cel puţin 15 zile de la expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, cu sediul în Loc. Cluj-Napoca, Str. Aviator Bădescu, Nr.7-9,  pentru a solicita intrarea în legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute.              

     Biroul de presă

        28.09.2010