Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Preluare documente Bontida

Preluare documente Bontida

                                                                         

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Preluare documente pentru întocmirea cărţilor de identitate în comuna Bonţida


         Consiliul Judeţean Cluj prin Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea acestuia, continuă activităţile de preluare a documentelor pentru tipărirea cărţilor de identitate în comunele de pe raza judeţului Cluj.
        O echipă a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Gherla se vor deplasa luni, 09.11.2009, începând cu ora 09.30, în comuna Bonţida, la sediul Poliţiei comunei Bonţida, judeţul Cluj, cu staţia mobilă, în vederea preluării documentelor pentru întocmire cărţilor de identitate.
          Lucrătorii D.J.E.P. Cluj împreună cu autorităţile administraţiei publice locale vor executa o activitate de preluare a imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării cărţilor de identitate sau a cărţilor de identitate provizorii pentru tinerii care au împlinit vârsta de 14 ani, pentru persoanele ale căror acte de identitate sunt expirate, pierdute sau deteriorate precum şi pentru persoanele aflate în incapacitate de deplasare. Beneficiari ai acestor servicii sunt şi cetăţenii români de etnie romă care se regăsesc în una din situaţiile sus-menţionate. Persoanele vizate vor intra în posesia actelor de identitate în termenul legal prevăzut de actele normative în vigoare.
          Deplasarea în comuna Bonţida se face la solicitarea autorităţilor locale, precum şi pentru a duce la îndeplinire Planul de măsuri al Ministerului Administraţiei şi Internelor, de intensificare a deplasărilor în teritoriu cu staţia mobilă pentru punerea în legalitate a persoanelor cu drept de vot, oferindu-le posibilitatea de a-şi putea exercita dreptul de vot la alegerile care vor avea loc pe data de 22.11.2009 şi după caz în 06.12.2009, în această locaţie estimându-se că se vor prelua documente de la aproximativ 100 de persoane, conform precizărilor făcute de administraţia publică locală.
         Menţionăm faptul că această acţiune de punere în legalitate cu acte de identitate a persoanelor se va realiza prin deplasarea cu staţia mobilă achiziţionată în cadrul proiectului: „Modernizarea activităţilor de evidenţă a persoanelor din judeţul Cluj”, finanţat prin Programul Phare 2006 “Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local”.
         Reamintim în acest context faptul că principalele beneficii pe care proiectul anterior amintit le va aduce constau în:
- reducerea cu 50% a timpului de emitere a actelor de identitate şi a modificărilor în actele de stare civilă;
- 30% dintre persoanele ce nu deţin acte de identitate puse în legalitate în primul an după terminarea contractului;
- îmbunătăţirea cu 20% a activităţii de evidenţă a populaţiei;
- creşterea cu 25% a securităţii informaţiilor cu privire la persoane;
- reducerea cu 50% a timpului de aşteptare la birourile şi ghişeele de relaţii publice.
       „Consiliul Judeţean Cluj va lua toate măsurile necesare pentru ca deplasările în teritoriu cu staţia mobilă în vederea preluării documentelor pentru tipărirea cărţilor de identitate să continue şi în perioada următoare, încercându-se acoperirea unei cât mai mari părţi a judeţului. Deţinerea unui act de identitate valabil este o condiţie de bază pentru ca fiecare cetăţean al judeţului să poată beneficia de drepturile conferite de lege şi de serviciile furnizate de administraţia publică. Aceste activităţi se desfăşoară în principal în sprijinul persoanelor cărora starea sănătăţii sau posibilităţile materiale nu le permit să se prezinte la ghişeu pentru obţinerea documentelor de identitate, contribuind astfel la reducerea riscului de marginalizare socială a acestor categorii de persoane defavorizate” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
06.11.2009