Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Informare preluare documente Bontida

Informare preluare documente Bontida

                                                                            

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Preluare documente pentru întocmirea cărţilor de identitate în comuna Bonţida

            O echipă a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Gherla s-au deplasat în data de 09.11.2009 în Comuna Bonţida, judeţul Cluj, cu staţia mobilă, în vederea preluării documentelor pentru întocmirea actelor de identitate. În acest context, lucrătorii D.J.E.P. Cluj împreună cu autorităţile administraţiei publice locale au preluat cererile a 65 de cetăţeni, marea majoritate a acestora (aproximativ 90%) fiind cetăţeni români de etnie romă.
          Au beneficiat de aceste servicii tinerii care au împlinit vârsta de 14 ani şi persoanele ale căror acte de identitate au fost pierdute, deteriorate şi în cea mai mare parte expirate, aceştia urmând să intre în posesia cărţilor de identitate şi a cărţilor de identitate provizorii, în termen, având posibilitatea de a-şi exercita dreptul de vot la alegerile care urmează. O parte a costurilor producerii actelor de identitate vor fi suportate de Consiliul Judeţean Cluj prin Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj.  
        „În contextul deplasărilor în teren efectuate cu staţia mobilă s-a constatat faptul că marea majoritate a persoanelor care nu dispun de acte de identitate valabile sunt cetăţeni români de etnie romă. Acesta este motivul pentru care, în vederea deplinei integrări în societate a acestora şi pentru ca un număr cât mai mare dintre aceştia să aibă acces la serviciile publice, vom acorda o atenţie specială acestui aspect în contextul elaborării Planului de acţiune privind îmbunătăţirea situaţiei minorităţii rome din judeţ în anul 2010, document care este în momentul de faţă în curs de realizare la Consiliul Judeţean Cluj. În paralel însă, Consiliul Judeţean se va preocupa ca de această facilitate să beneficieze şi celelalte categorii defavorizate din judeţ, în scopul prevenirii marginalizării sociale a acestora” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
          Menţionăm faptul că această acţiune de punere în legalitate cu acte de identitate a persoanelor s-a realizat prin deplasarea cu staţia mobilă achiziţionată în cadrul proiectului: „Modernizarea activităţilor de evidenţă a persoanelor din judeţul Cluj”, finanţat prin Programul Phare 2006 “Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local”.

Biroul de presă
10.11.2009