Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Predare-primire teren Spital Regional

Predare-primire teren Spital Regional
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Consiliul Judetean a predat Ministerului Sanatatii terenul viitorului Spitalul Regional de Urgenta


     Miercuri, 1 noiembrie 2017, Consiliul Judetean Cluj a predat Ministerului Sanatatii, prin intermediul unui protocol de predare-primire, terenul pe care va fi edificat viitorul Spital Regional de Urgenta de la Cluj.
     Predarea efectiva a terenului si semnarea acestui document reprezinta ultimul pas procedural legal, Consiliul Judetean Cluj indeplinindu-si in acest fel toate obligatiile ce ii reveneau in ceea ce priveste edificarea acestui obiectiv medical de importanta strategica pentru judetul Cluj si pentru intreaga regiune de Nord-Vest a tarii. Astfel, la finalul unei proceduri extrem de complexe, Consiliul Judetean a pus la dispozitia Ministerului Sanatatii un teren cu o situatie juridica pe deplin clarificata si fara niciun fel de probleme, nesupus nici unor cereri de revendicare, negrevat de sarcini si care nu face obiectul niciunui litigiu.
     „Este un pas extrem de mare inainte in procesul de construire a Spitalului Regional de Urgenta. Predarea efectiva a terenului consfinteste faptul ca am finalizat cu succes tot ceea ce tinea de noi legat de acest proiect atat de important pentru judetul Cluj. Sper ca eforturile noastre vor fi continuate cu succes si ca in cel mai scurt timp vor veni si banii, astfel incat sa se inceapa constructia efectiva”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Reamintim in acest context faptul ca forul administrativ judetean a fost primul dintre autoritatile din tara vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iasi si Craiova, care a finalizat intreaga procedura prin care s-a pus la dispozitie un teren propice amplasarii unui spital regional de asemenea dimensiuni. Pentru a se putea ajunge in aceasta etapa finala, Consiliul Judetean a derulat o procedura laborioasa prin intermediul careia a dezmembrat terenul in cauza si s-a ocupat de evaluarea suprafetei care se transmite in vederea construirii spitalului, comunicand raportul de evaluare Ministerului Sanatatii. Totodata, a adoptat hotararea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al judetului Cluj in domeniul public al Statului Roman. Ulterior, Consiliul Judetean a actionat pentru inscrierea in Cartea Funciara a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Roman si a intreprins demersurile necesare in vederea casarii si, respectiv demolarii constructiilor dezafectate existente pe terenul in cauza.
     Procedura de predare-primire a inclus si o vizita in teren, pe amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenta, situat in comuna Floresti, Str. Avram Iancu, nr. 370-374.


Biroul de presa
1 noiembrie 2017