Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Precizari ref. proiect reabilitare drum Rachitele-Ic Ponor

Precizari ref. proiect reabilitare drum Rachitele-Ic Ponor

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă
Ref: Proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces în Zona Turistică Răchiţele - Prislop – Ic Ponor” 
 

            În vederea unei corecte informări a publicului, Consiliul Judeţean Cluj formulează următoarele precizări referitoare la proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces în Zona Turistică Răchiţele - Prislop – Ic Ponor”:

1.      Nu există niciun fel de legătură între proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces în Zona Turistică Răchiţele - Prislop – Ic Ponor”, premierul Emil Boc şi familia acestuia.

2.      Prin intermediul acestui proiect cu finanţare europeană urmează a fi reabilitaţi 20,5 km de drumuri din Munţii Apuseni începând de la ieşirea din localitatea Răchiţele înspre zona Padiş.

3.      Drumul judeţean care face obiectul proiectului nu trece prin faţa casei premierului sau a rudelor domniei sale, ci începe de la ieşirea din localitatea Răchiţele şi continuă până la limita cu judeţul Bihor.

4.      Promovarea proiectului „Modernizarea infrastructurii de acces în Zona Turistică Răchiţele - Prislop – Ic Ponor” a avut loc încă din anul 2007, în mandatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, dl. Marius Nicoară, şi înainte ca domnul Emil Boc să devină Prim-ministru al Guvernului României, fiind continuat în prezent.

5.      Procedurile de achiziţii publice derulate în cadrul acestui proiect au fost verificate de către ANRMAP, care a constatat legalitatea acestora.

6.      Pentru lucrările efectuate în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Cluj a achitat până în momentul de faţă 10.515.751 lei, cu mult sub cifra vehiculată de 14 milioane de euro.

7.      Reabilitarea drumului vizat de proiectul cu finanţare europeană a fost stabilită în anul 2007 de către Consiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor şi are o importanţă deosebită în ceea ce priveşte facilitarea accesului în zona Padiş şi dezvoltarea turismului în acest areal. Proiectul nu priveşte localitatea Răchiţele întrucât până în localitatea Răchiţele există un drum judeţean întreţinut şi reabilitat din fonduri ale bugetului judeţului în timp ce proiectul finanţat din fondurile Uniunii Europene vizează drumul care începe la ieşirea din comuna Mărgău, satul Răchiţele, aşa după cum am mai precizat anterior. 

 

Biroul de presă

 22.07.2011