Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Precizari ref. declaratie avere Alin Tise

Precizari ref. declaratie avere Alin Tise

CONISLIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Ref: Precizări cu privire la informaţiile publice apărute în legătură cu declaraţia de avere a d-lui Alin Tişe 

1.             D-nul Alin Tişe are întreaga avere (toate imobilele), dobândită înainte de a deveni preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, în iunie 2008 (imobile sunt dobândite în anii 2002, 2003, 2004, 2008 luna martie). În acest sens se poate consulta declaraţia de avere din iunie 2008, de la începutul mandatului.

2.             Deci, bunurile respective nu au fost cumpărate în mandatul de preşedinte. Averea despre care se vorbeşte nu are legătură cu mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, până atunci nefiind plătit din bani publici.   

3.             În mandatul de preşedinte, d-nul Alin Tişe a înstrăinat (vândut sau donat) bunuri şi nu a cumpărat bunuri.

4.             Bunul pentru care există antecontract de vânzare cumpărare nu este proprietatea d-lui Alin Tişe, decât în momentul achitării preţului integral şi a încheierii unui act autentic de vânzare-cumpărare.

5.             Sumele de bani care apar în declaraţia de avere ca şi creanţe datorate de cumpărătorii imobilelor vândute reprezintă diferenţe de preţ neachitat integral, pe care cumpărătorii urmează să le plătească către d-nul Alin Tişe şi nu împrumuturi date acestora de către d-nul Tişe. De aceea, numele lor apare atât la rubrica cumpărători de imobil cât şi la creanţe (datorii) către d-nul Tişe.

6.             Declaraţia de avere a fost afişată şi publicată pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj din data de 15 martie 2012, deci în urmă cu aproximativ o lună, aşa încât nu putem să nu constatăm că şi în Cluj campania electorală a început acum, înainte de termenul legal. 

 

Biroul de presă

11.04.2012