Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Precizari contract stadion

Precizari contract stadion

                                                                            

                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Precizare
Ref: Contract stadion

         Consiliul Judeţean Cluj, în calitate de proprietar al viitoarei arene sportive a Clujului şi beneficiar al lucrărilor care vizează construirea noului stadion şi a clădirii turn, pentru corecta informare a opiniei publice şi a potenţialilor investitori pentru clădirea turn, face următoarele precizări:
          - Există doar un singur partener desemnat prin procedurile legale pentru realizarea studiului de amenajare a teritoriului în vederea desfăşurării de activităţi sportive, studiului de fezabilitate pentru construirea unui stadion nou pe vechiul amplasament şi a elementelor conexe, respective pentru un centru de traning la Jucu compus din terenuri de sport, piscină, sală de sport, hotel (inclusiv amenajări exterioare), proiectului pentru autorizarea construcţiilor care cuprinde piesele scrise şi desenate conform legislaţiei în vigoare, avize şi acorduri, servicii de proiectare pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi marketing pentru turn şi a celui de marketing pentru spaţiile comerciale de sub tribune.
           - În urma  procedurii de achiziţie prin licitaţie publică deschisă aceste lucrări au fost contractate de către Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. UTCN, prin contract, se obligă să întocmească în cadrul aceleiaşi oferte de preţ documentaţiile de urbanism, PAC, PUZ, PAC pentru turnul care va prelua o parte din evenimentele adiacente spectacolului sportiv.
           - Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat de la UTCN un pachet compus din elementele mai sus menţionate, produs pe care poate să îl utilizeze conform destinaţiei stabilite. Orice pretenţie a oricărui subcontractant al UTCN este străină Consiliului Judeţean şi trebuie clarificată între aceştia. Este regretabil faptul că problemele existente între UTCN şi subcontractori ajung să fie arbitrate de către Consiliul Judeţean.
           - Subcontractanţii aleşi de către UTCN nu au raporturi contractuale cu Consiliul Judeţean Cluj, neexistând nicio obligaţie a Consiliului Judeţean faţă de aceştia. Toate procedurile de atribuire au fost organizate în condiţiile legii, prin procedura licitaţiei publice deschise.
           - Specificăm că, în conformitate cu prevederile articolului nr. 84 din Legea 8/1996 a Drepturilor de Autor, beneficiarul nu poate folosi datele proiectului obţinute în urma unui contract pentru a demara un alt proiect, Consiliul Judeţean Cluj neavând limitări în ceea ce priveşte folosirea acestor documentaţii pentru relizarea obiectivului în scopul cărora au fost contractate. Orice pretenţie a subcontractorilor faţă de UTCN trebuie să fie clarificată între aceştia, CJ nefiind parte a acestor contracte.
            Atenţionăm în mod public pe oricare dintre subcontractanţii UTCN că nu au niciun fel de contract cu Consiliul Judeţean Cluj şi că orice prejudiciu cauzat Consiliului Judeţean şi proiectelor acestuia va fi sancţionat prin acţionarea în instanţă. Recomandăm părţilor implicate să îşi rezolve problemele în diferend fără implicarea Consiliului Judeţean.
           Consiliul Judeţean face apel la toţi investitorii interesaţi de proiectarea şi construirea viitorului turn anexă al stadionului să se inscrie la licitaţia care va fi deschisă pentru atribuirea acestei lucrări.

Biroul de presă
14.07.2009