Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 27 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Precizari articole presa

Precizari articole presa

                                                                                            

                                                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref: Precizări referitoare la unele informaţii apărute în presă privitor la averea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj

      Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la averea deţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, facem următoarele precizări:
1. Toată averea deţinută în prezent de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a fost dobândită înainte de a deveni preşedinte al forului judeţean (iulie 2008). Înainte de a deţine funcţii publice preşedintele Consiliului Judeţean a practicat avocatura timp de peste 10 ani, împreună cu soţia care, iniţial, a fost tot avocat, acum fiind notar public. Totodată specificăm că averea preşedintelui CJ Cluj a fost făcută totdeauna publică. Preşedintele CJ nu are niciun motiv de a ascunde averea pe care o deţine în spatele unor firme puse pe numele rudelor, în spatele mătuşilor, în conturi în străinătate sau în apartamente cumpărate pe numele altora.
2. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj nu deţine 7 imobile, aşa cum eronat apare în unele materiale de presă.
3. Bunurile deţinute au fost cumpărate în anii 2002, 2003, 2004, 2008 (februarie), cu credite ipotecare pe 15 – 30 ani, angajate la diferite instituţii de creditare.
4. Valoarea datoriilor familiei preşedintelui forului judeţean este în prezent de peste 475.000 euro. Timp de 30 de ani familia preşedintelui CJ va achita rate.
5. Casa care în mod tendenţios este postată pe diferite mijloace de informare în masă cu titlul „Camelia Tişe – notar public”, nu este proprietatea familiei Tişe. Doar mansarda acelui imobil este proprietatea biroului notarial, restul casei aparţinând altor proprietari.
6. Casa care în mod eronat este indicată ca fiind cumpărată în anul 2011 nu este în proprietate. După achitarea preţului, respectiv după anul 2013, va putea deveni proprietatea familiei Tişe.
7. Casa din localitatea Aghireş, dobândită în anul 2002, este în fapt casa părintească, fiind cumpărată de d-nul Alin Tişe de la bunici, imobilul fiind locuit în continuare de către aceştia.

      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj îşi rezervă dreptul ca de fiecare dată când va fi acuzat în mod mincinos să îi acţioneze în judecată pe toţi cei care fac dintr-o meserie respectabilă un mijloc de manipulare.

Biroul de presă
20.10.2011