Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Precizari referitoare la proiectul de transport intermodal

Precizari referitoare la proiectul de transport intermodal

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă

Ref. Precizări referitoare la proiectul de transport intermodal 

 

            Ca urmare a disputelor apărute în spaţiul public cu privire la existenţa/inexistenţa unor avize pentru Studiul de Fezabilitate din cadrul Proiectului „Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”, Consiliul Judeţean Cluj face următoarele precizări referitoare la avizul din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR):

            Din dorinţa unei informări cât mai exacte a clujenilor asupra legalităţii şi oportunităţii elaborării şi promovării proiectului privind transportul intermodal la Aeroportul clujean, Consiliul Judeţean Cluj s-a adresat CNADNR pentru clarificarea acestui aspect. Urmare a acestui demers, CNANDR a răspuns forului administrativ clujean prin intermediul adresei nr. 92/70441 din 15.10.2015, înregistrată la Consiliul Judeţean Cluj cu nr. 19468 din 15.10.2015, precizând faptul că „niciuna dintre adresele/notificările anterioare ale CNADNR SA referitoare la această documentaţie nu reprezintă aviz sau acord emis pentru Studiul de Fezabilitate al obiectivului de investiţii Aeroport Intenţional Avram Iancu”. 

Aşa după cum am precizat în repetate rânduri, dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului clujean reprezintă o prioritate a Consiliului Judeţean, cu condiţia însă ca toate iniţiativele şi proiectele care vizează acest demers să respecte pe deplin legea şi să aibă la bază toate avizele, acordurile şi autorizaţiile pe care aceasta le solicită. Or, în condiţiile în care, după cum s-a demonstrat deja, proiectul privind transportul intermodal nu îndeplinea aceste cerinţe, nu aveam cum să îl promovăm, cu încălcarea flagrantă a legii. Invit pe această cale echipa de conducere a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” să facă demersuri pentru elaborarea unei documentaţii conforme cu Master Planul de Transport aprobat de Comisia Europeană şi cu toate exigenţele legale şi îi asigur că vor avea în mine cel mai mare susţinător” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan. 

 

Biroul de presă

19.10.2015