Pozitie Presedinte CJC

Organizaţia locală a PSD, de dragul retoricii politice, încurcă, aşa cum ne-a obişnuit de-a lungul timpului, subiectul cu predicatul. Altfel nu înţeleg de ce onorabilii social-democraţi se supără pentru faptul că eu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, am ales să apăr interesele primarilor şi comunităţilor locale din judeţ. Sau, poate, îi deranjează faptul că nu au sesizat că aceste comunităţi, la care şi PSD se duce tot la patru ani pentru a le solicita votul, au o problemă reală şi au nevoie de ajutor. Mai mult, în comunicatul semnat de biroul de presă al organizaţiei clujene a PSD, aceia care se ascund „bărbăteşte” în spatele unor mesaje general asumate, mi se atrage atenţia cum că „alte preocupări ar trebui să îmi anime existenţa”. Care anume, domnilor social-democraţi? Cele de tipul cu care ne-aţi obişnuit în timpul mandatelor dumneavoastră? Negocieri de alcov şi discriminări crase între primării, în funcţie de culoarea politică?

 

             Ţin să vă reamintesc ceea ce ştiţi foarte bine, dar refuzaţi să faceţi public. Dintre cele 18 proiecte aprobate spre finanţare în prima fază, nu cele ale primăriilor PDL erau majoritare. Iar apelul meu la primării, prin care îmi exprimam disponibilitatea administraţiei judeţene de a-i sprijini în eventualele demersuri în instanţă împotriva modului de atribuire a fondurilor atât de necesare pentru susţinerea proiectelor comunităţilor locale – care într-o formă sau alta ne-au votat pe toţi, indiferent din ce partid facem parte -, se adresează tuturor primarilor care au depus proiecte, indiferent din ce partid fac parte. Eu consider că nu mi-am făcut decât datoria în acest caz. Pentru acest lucru m-au ales cetăţenii, să le reprezint interesele şi să le promovez proiectele de care au nevoie. Iar dacă la PSD nu aţi sesizat gravitatea acestor lucruri este doar problema dumneavoastră.

 

            M-aş fi aşteptat mai degrabă la un front comun, în interesul general al cetăţenilor judeţului. Iar dumneavoastră ce faceţi? Rămâneţi cantonaţi în vechile practici, pe care cu toţii le cunoaştem atât de bine. Ce sugeraţi dumneavoastră în aşa numitul comunicat pe care vi-l asumaţi public? Că doar dumneavoastră, opoziţia, aveţi dreptul de a pune degetul pe rană, atunci când aceasta există. Vă reamintesc că şi dumneavoastră aveţi reprezentanţi în Consiliul Judeţean. Vă reamintesc că şi primăriile PSD au fost, chiar dacă mai puţin, defavorizate la aceste alocări de fonduri. Vă reamintesc ceva pe care anii din  urmă, petrecuţi la guvernare, se pare ca nu v-au învăţat. Nimeni nu stă la cârmă o veşnicie. Dar cu toţii vom trăi în aceeaşi colectivitate. De aici şi faptul că am simţit nevoia de a lua apărarea, de a sprijini comunităţile locale care, din punctul meu de vedere (al dumneavoastră nu?) au fost nedreptăţite.

 

            Credeam că schimbarea de gardă din PSD va aduce oameni cu un fel nou de a vedea lucrurile sau de a face politică. Din păcate, între tonul comunicatului de azi şi al celor scrise pe vremea când partidul socialist PSD se afla la guvernare nu se simte nicio diferenţă.  Păcat. În primul rând pentru că noua generaţie de pesedişti nu au înţeles, sau nu vor să înţeleagă, că noi, cu toţii, ne aflăm în serviciul public.

 

            Se vorbeşte în comunicatul scris de harnice mâini îndrumate de o vajnică mânie civică despre tot felul de lucruri. Apropo de vociferări şi de acuza că folosesc protestul public doar în scop de campanie. Încă din luna mai am prezentat printr-o adresă Guvernului această situaţie. În acelaşi timp am solicitat demiterea celor care se fac responsabili de această situaţie. Dar şi acest fapt este cunoscut de unii dintre social-democraţii revoltaţi. Până la urmă, singurul lucru pe care îl desprind din această ciudată luare de poziţie este faptul că PSD a început, ca de obicei, campania electorală. Pe care, consider eu, ar fi putut să o înceapă cu mult mai mult folos prin ralierea la acţiunea de susţinere publică şi deschisă a proiectelor primăriilor din judeţ. Dar, nu-i aşa, e mai simplu să cârcoteşti decât să ieşi bărbăteşte, cu cărţile pe masă, indiferent de conjuncturi sau constrângeri, şi să încerci să găseşti soluţii de susţinere? De susţinere a unor proiecte ale celor la care, nu peste mult timp, veţi merge şi dumneavoastră să le cereţi voturile.

 

 

 

Alin Tişe

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj

 

 

 

 

Cluj-Napoca

 

26.08.2010

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW