Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Pozitia CJC ref. comasare spitale

Pozitia CJC ref. comasare spitale

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref: Poziţia Consiliului Judeţean Cluj in problema comasării spitalelor

            Consiliul Judeţean Cluj a luat act de proiectul de reorganizare al unităţilor spitaliceşti iniţiat de Ministerul  Sănătăţii, care vizează şi spitale din judeţul Cluj, trecute, în urma prevederii OUG 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţiuni şi competenţe exercitate de către Ministerul Sănătăţii către autorităţile publice locale, şi a HG 529/2010 pentru aprobarea menţinerii managementului autorităţilor publice locale asupra unităţilor medicale, sub autoritatea şi în administrarea forului judeţean. 

      H.G.R. 529 din 02 iunie 2010, OUG 162/2008, privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale aprobă lista unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei  medicale către autorităţile administraţiei publice locale. Consiliul Judeţean Cluj a preluat, cu începere de la data de 1 iulie 2010, managementul a 5 spitale, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa şi Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca. Până în prezent forul judeţean a numit noile consilii de administraţie şi a luat act de problemele cu care se confruntă sistemul sanitar judeţean.”În acest moment este prematur să ne pronunţăm asupra iniţiativei Ministerului Sănătăţii referitoare la comasarea unor unităţi spitaliceşti aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. Nu respingem neapărat această iniţiativă, dar în momentul de faţă suntem într-o fază de evaluare şi analiză a ceea ce este mai bine de făcut pentru buna funcţionare a sistemului medical. Cât priveşte propunerile de reorganizare, nu este neapărat necesar  ca soluţia aleasă de către noi să coincidă cu cea a Ministerului. Rezultatele acestor evaluări ne vor da şi soluţiile pentru ceea ce avem de făcut în continuare”, consideră vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Radu Bica. 

      Potrivit vicepreşedintelui CJ, d-nul Radu Bica, aceste clarificări şi demersuri vor fi finalizate in cel mai scurt timp. După consultarea unităţilor medicale, decizia finală va fi luată prin validarea în plenul forului judeţean.

Biroul de presă

09.02.2011