Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Plan de interventie pe drumurile judetene 2017-2018

Plan de interventie pe drumurile judetene 2017-2018


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. A fost aprobat planul operativ de interventie pe drumurile judetene, pe perioada iernii 2017-2018     Consiliul Judetean Cluj a aprobat Planul operativ de interventie in timpul iernii pe drumurile judetene din judetul Cluj, pentru perioada 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018.
     „Chiar daca vremea din aceste zile ne duce cu gandul mai degraba la vara, e important ca iarna sa ne gaseasca pregatiti, astfel incat sa putem asigura o circulatie rutiera in conditii optime si de siguranta. Voi urmari ca aceste masuri luate din timp sa se transpuna intr-un numar cat mai redus de drumuri cu circulatia afectata de caderile de zapada si de conditiile meteorologice specifice iernii”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In acest sens, Consiliul Judetean, prin intermediul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al judetului Cluj, a analizat si a clasificat intreaga retea de drumuri judetene aflata in administrare, pe niveluri de viabilitate, stabilind procedurile de interventie pe timpul iernii.
     In functie de importanta fiecarui sector de drum judetean in parte, de nivelul traficului inregistrat pe tronsonul in cauza, de numarul si marimea localitatilor pe care le leaga precum si de alte criterii obiective, drumurile au fost clasificate in 4 nivele de interventie care stabilesc ordinea de prioritate a actiunilor si timpul in care se intervine, operatiunile care se executa, tipurile de materiale si cantitatile utilizate etc.
     Totodata, documentul stabileste modul de conducere si coordonare a actiunilor, sistemul de informare a factorilor implicati, numarul bazelor de deszapezire care vor trebui sa functioneze pe fiecare lot de drumuri astfel incat sa se asigure un timp optim de interventie, utilajele si mijloacele de transport ce vor fi folosite, cantitatile si tipurile de materiale, carburanti si lubrifianti etc.
     In ceea ce priveste impartirea pe nivele de interventie, la nivelul I de viabilitate au fost incadrate 13 drumuri/sectoare de drumuri judetene in lungime totala de 131,813 km, la nivelul II de viabilitate 46 de drumuri/sectoare de drumuri judetene care asigura legatura cu centrele de comuna, in lungime totala de 657,791 km, in timp ce la nivelul III sunt cuprinse 46 de sectoare in lungime de 343,337 km.
     In ceea ce priveste ultimul nivel, IV, in lungime de 78,5 km, acesta este format din 14 sectoare de drumuri cu un trafic redus de vehicule sau chiar inexistent, pentru care cheltuielile necesare mentinerii in stare de viabilitate permanenta pe timpul iernii nu sunt justificate economic.
    
Biroul de presa
17 octombrie 2017