Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Perspective noi finalizare internat LDA

Perspective noi finalizare internat LDA
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Perspective favorabile de finalizare a noului internat al Liceului pentru Deficienti de Auz     Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz Cluj-Napoca, institutie de invatamant special aflata in subordinea Consiliului Judetean, a finalizat o etapa importanta in procesul de edificare a unui nou corp de cladire, cel cu destinatia de internat. Astfel, s-a finalizat ridicarea partii de structura si de rezistenta a imobilului, inclusiv turnarea planseelor, constructia urmand sa continue in ritm alert pe intreg parcursul anului.
     ,,E o investitie mai mult decat necesara pentru ca vom asigura astfel copiilor cu deficiente de auz conditii de cazare si de studiu ce respecta intru-totul standardele europene in domeniu. Vom continua sa finantam si sa sprijinim aceasta investitie astfel incat cladirea sa fie terminata in cel mai scurt timp posibil. ”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Cladirea nou edificata va avea un regim de inaltime D+P+3E, cu o suprafata construita de 610,00 mp si o suprafata desfasurata de 2559,67 de mp, avand o capacitate totala de 150 de locuri. Subsolul va fi compus dintr-un adapost de aparare civila, centrala termica, depozite de alimente, spalatorie, uscatorie, calcatorie si grupuri sanitare pentru personal. La parterul cladirii vor fi amplasate o sala de mese cu o capacitate de 128 de locuri, bucataria si infirmeria, in timp ce la cele trei etaje superioare vor fi amenajate cate 14 camere si grupuri sanitare. Toate acestea vor crea, astfel, un numar de 150 de locuri de cazare in dormitoare ce vor gazdui cate patru elevi, existand o baie comuna pentru cate doua dormitoare. Valoarea totala a proiectului, preconizat a se finaliza in cursul anului 2019, este de 9.568.000 de lei, Consiliul Judetean urmand sa aloce sumele necesare pe masura evolutiei lucrarilor.
     Reamintim in acest context faptul ca Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz Cluj-Napoca este o institutie de invatamant special cu o experienta de 130 de ani in domeniul educatiei si reabilitarii copiilor cu deficiente de auz. Liceul ofera, in prezent, servicii educationale pentru 180 de copii si elevi cu deficiente de auz si deficiente senzoriale asociate proveniti din peste 20 de judete ale tarii.


Biroul de presa
12 aprilie 2018