Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Perspective de extindere a Clusterului AgroTransilvania

Perspective de extindere a Clusterului AgroTransilvania


CONSILIUL JUDEÈšEAN CLUJ

 

 Informare de presă

Ref. Perspective de extindere a Clusterului AgroTransilvania

 

            VicepreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, domnul Vakar Istvan, a participat joi, 20 aprilie 2017, la È™edinÈ›a Adunării Generale a AsociaÈ›iei Clusterului AgroTransilvania, entitate al cărei preÈ™edinte în exerciÈ›iu este. Evenimentul s-a desfăÈ™urat la sediul UniversităÈ›ii de ȘtiinÈ›e Agricole È™i Medicină Veterinară Cluj,  cu participarea directorului clusterului, domnul Felix Arion, respectiv a majorităÈ›ii membrilor acestei structuri asociative.

            Primul punct pe ordinea de zi a È™edinÈ›ei AGA l-a reprezentat avizarea primirii unui număr de nouă membri în cadrul Clusterului AgroTransilvania, printre aceÈ™tia numărându-se instituÈ›ii publice È™i de învăÈ›ământ tehnic, producători de miere È™i seminÈ›e, procesatori de carne de porc, constructori È™i distribuitori de echipamente È™i utilaje agricole, etc.

            Mă bucur că reuÈ™im să cooptăm constant noi È™i noi membri în cadrul acestui cluster, interesul manifestat de aceÈ™tia È™i dorinÈ›a de a se alătura nouă fiind dovada certă a faptului că suntem pe drumul cel bun. Consider că extinderea continuă È™i derularea de noi activităÈ›i sunt de natură să transforme această asociaÈ›ie într-un veritabil motor de dezvoltare a sectorului agricol È™i agro-industrial din zona Transilvaniei”, a declarat vicepreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, domnul Vakar Istvan.

            Alte subiecte aflate pe ordinea de zi a È™edinÈ›ei au vizat aprobarea situaÈ›iilor financiare ale Clusterului pe anul 2016, analiza colaborării dintre Fabrica de Brânzeturi Transilvania SRL È™i societatea Friesland Campina România, ca urmare a demersurilor întreprinse în acest sens de Consiliul JudeÈ›ean Cluj È™i prin care a fost preluată fabrica de brânzeturi din localitatea Ţaga şi s-a relansat celebra Brânză de Năsal pe piaţa românească de profil. Nu în ultimul rând, cei prezenÈ›i au asistat la o prezentare a proiectelor actuale în care este angrenat Clusterul, aceÈ™tia analizând posibilitatea iniÈ›ierii de noi proiecte È™i schimburi de experienÈ›e cu asociaÈ›ii similare din străinătate.

            Reamintim faptul că înfiinÈ›area Clusterului AgroTransilvania a avut la bază dorinţa de a se asigura dezvoltarea durabilă a judeţului, în general, şi a mediului rural în special, prin susţinerea revitalizării sectorului agro-industrial clujean prin promovarea colaborării şi cooperării active între entităţile de afaceri, din sectorul agro-industrial, mediul academic şi de cercetare dar şi încurajarea procesului de restructurare competitivă a sectorului şi asigurarea participării în multiple proiecte comerciale, naţionale şi internaţionale. În acest sens, Consiliul JudeÈ›ean Cluj este un susÈ›inător financiar al Clusterului AgroTransilvania, la sfârÈ™itul lunii martie a.c. forul judeÈ›ean alocându-i suma de 500.000 lei pentru dezvoltarea de iniÈ›iative È™i parteneriate în vederea creşterii competitivităţii asociaţiei.

 

Biroul de presă

20 Aprilie 2017