Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 21 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Personalitate juridica ADI Eco - Metropolitan Cluj

Personalitate juridica ADI Eco - Metropolitan Cluj

                                                                             

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Personalitate juridică pentru ADI Eco – Metropolitan Cluj

          Judecătoria Cluj-Napoca a admis cererea formulată de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, prin care se solicita acordarea personalităţii juridice Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj. Ca urmare s-a dispus înscrierea Asociaţiei în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor.
          “Este un pas cerut de prevederile legale. Practic, din acest moment, având recunoaşterea personalităţii juridice, ADI Eco-Metropolitan beneficiază de cadrul legal care îi permite implementarea proiectelor pe care şi le-a propus în ceea ce priveşte managementul deşeurilor la nivelul judeţului Cluj”, consideră Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
            Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj a fost constituită la data de 25.05.2009, cuprinzând toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ şi are ca scop organizarea, reglementarea, finanţarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciului de salubrizare a localităţilor, incluzând activităţile de colectare, transport, tratare şi depozitare deşeuri municipale, pe raza de competenţă a unităţilor administrativ teritoriale membre, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate înfiinţării, modernizării şi dezvoltării sistemelor de utilităţi publice aferente serviciului de salubrizare a localităţilor pe baza strategiei de dezvoltare a acestuia.

Biroul de presă
23.07.2009