Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Performante sportive deosebite la Liceul pentru Deficienti de Vedere

Performante sportive deosebite la Liceul pentru Deficienti de Vedere

                                                                                        

                                                                      CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă
Ref: Performanţe sportive deosebite ale elevilor Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj
       
          Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a participat în a doua parte a lunii martie, la Competiţia Internaţională de Nataţie a Ungariei, Eger, 2012, alături de 14 echipe şi peste 100 de sportivi din 7 ţări, reuşind să obţină performanţe sportive deosebite.
           Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj a participat la această competiţie cu o echipă formată din 7 elevi şi condusă de către doamna antrenor prof. Emese Maniu. Sportivii clujeni s-au clasat după cum urmează:
            Naomi Ciorap:  locul I la probele: 50 de metri liber, 100 de metri liber şi 200 de metri, individual mixt;
            Ana Ciorap:   locul I la probele  100 de metri  liber şi  100 de metri bras;  locul II la proba 50 de metri liber;
            Petre Prundaru: locul I la probele 100 de metri liber, 50 de metri  liber; locul II la probele  200 de metri individual mixt  şi 100 de metri  bras;
           Samuel Ciorap: locul I la probele: 100 de metri  bras, 100 de metri spate, 50 de metri  liber,  100 de metri  liber şi  400 de metri liber;                                           
            Valentin Velecico:  locul I la proba de 100 de metri spate;
            Elisei Ciorap:  locul II la 100 de metri  spate, 100 de metri (13 ani ) liber,  50 de metri  liber;     
            Alexandru Bologa: locul I la 100 de metri  bras, 400 de metri (15 ani) liber; locul II la proba 100 de metri  spate.

          Reamintim în acest context faptul că, pe parcursul ultimilor ani, echipa de înotători ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj a mai participat la o serie de concursuri de înot similare, obţinând performanţe remarcabile. Astfel, în anii 2009-2011, tinerii sportivi clujeni au reuşit să obţină peste 100 de medalii în cadrul competiţiilor sportive la care au participat în ţări precum Ungaria, Cehia, Turcia, Slovacia, Germania şi Ţara Galilor.
           Vineri, 23 martie 2012, în cadrul Adunării Generale a Comitetului Naţional Paralimpic, antrenorul echipei „Hope”, Emese Maniu şi Ciorap Naomi, elevă în clasa a IX- a la Liceul pentru Deficienţi de Vedere, au fost premiaţi de către Agenţia Naţională de Sport şi Tineret pentru rezultatele deosebite obţinute la Campionatele Mondiale IBSA - International Blind Sports Association, ce au avut loc în perioada 1 - 10 aprilie 2011, în Alanya, Turcia.
          „Seria neîntreruptă a performanţelor sportive deosebite ale acestor copii  merituoşi ne determină să sprijinim în continuare eforturile acestora, astfel încât visul lor de a participa şi de a obţine medalii la Jocurile Paralimpice din anul 2012 de la Londra să devină realitate. Ne mândrim cu aceşti ambasadori ai Clujului şi îi felicităm, odată în plus, pentru lunga serie de performanţe sportive obţinute în ultimul timp şi pentru lecţia de viaţă şi curaj pe care, zi de zi, o oferă întregii noastre comunităţi” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
26.03.2012