Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Patru noi drumuri judetene vor fi modernizate

Patru noi drumuri judetene vor fi modernizate


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Patru noi sectoare de drumuri judetene vor beneficia de ample lucrări de modernizare

 

           

            Patru noi sectoare de drumuri judetene administrate de institutia noastră vor beneficia în plus de ample lucrări de reabilitare si modernizare, urmare a atragerii de către CJC a unor sume suplimentare.

            Drumurile judetene ce vor beneficia, astfel, de lucrări în profunzimea drumului, începând de la fundatie si terminând cu asternerea a două straturi de asfalt, sunt DJ 161E Habadoc-Buza-Feldioara-Hodaie, DJ 107F limită judet Alba-DN 1F Luncani, DJ 109D (DJ 161) Jucu de Sus-DN 1C si DJ 182E Chiuiesti-Mănăstirea Căsiel .

Vestea bună pentru clujeni e aceea că, începând cu anul viitor, după finalizarea lucrărilor, aceste patru artere se vor prezenta în conditii excelente, la un nivel tehnic si functional extrem de ridicat”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Necesitatea derulării acestor lucrări de modernizare, a căror valoare totală este de cca. 15 milioane de lei, a fost determinată de starea avansată de degradare a părtii carosabile, generată atât de structura slabă cât si de traficul intens desfăsurat. În momentul de fată, cele patru drumuri sunt afectate de multiple degradări de suprafată – fisuri si crăpături, denivelări, suprafete fără aderentă, etc., precum si defecte care afectează capacitatea portantă, respectiv planeitatea suprafetei de rulare, motiv pentru care acestea nu mai respectă conditiile tehnice de utilizare în sigurantă.

Principalele lucrări de modernizare a acestor drumuri constau în realizarea de fundatii, asternerea stratului de piatră spartă, edificarea de poduri si podete, executarea de ziduri de sprijin si acostamente, amenajarea de racordări la drumurile laterale, tăierea vegetatiei de pe marginea drumului, turnarea covorului asfaltic si a stratului de uzură, respectiv executarea de marcaje si semnalizări rutiere.

 

 

 Biroul de presă

 15 noiembrie 2017